Ірину Білик можуть жорстко покарати за виступ на святі Лукашенка

Ірина Білик / Instagram

Українські співачки спровокували скандал після того, як виступили на концерті Олександра Лукашенка в Білорусі.

Співачка Еліна Іващенко і Народна артистка України Ірина Білик заспівали перед главою Білорусі Олександром Лукашенком, обрання президентом якого не визнає Україна. Концерт був 16 січня, але скандал піднявся 18 січня - після того, як в мережі розлетілася інформація про виступ.

Депутат Олексій Гончаренко вже запропонував покарати Ірину Білик - позбавити її права на звання "Народна артистка України". Він оголосив про це у своєму телеграм.

"Підтримка диктатури не повинна просто так сходити з рук", - вважає Гончаренко.

Він зазначив, що Лукашенко "здає кордони під контроль" Росії і продовжує проводити репресії проти громадян своєї країни. А українські артисти в цей час "виступають перед диктатором".Читати такожУкраїнські співачки потрапили в скандал через концерт перед Лукашенком

"Там також засвітилися і зірки російської естради, серед яких Стас Михайлов і Валерій Сюткін. Останній, до слова, називав окупацію Криму "блискучою" операцією, а Михайлов неодноразово виступав на півострові. І нашим зіркам, значить, теж в порядку речей виступати з цими людьми на одній сцені", - підкреслив Гончаренко.

Володимир Зеленський у 2020 році до звання Народної артистки додав Ірині Білик ще орден княгині Ольги III ступеня.

Ірина Білик отримала орден княгині Ольги III ступеня / телеграм Гончаренко

"Я вважаю, що після виступу перед диктатором в Мінську, Ірину Білик варто як мінімум позбавити всіх цих звань і орденів, щоб не компрометувати суть цих нагород", - заявив він.

Автор: Олександр Галайда
Новини заразКонтакти