Дочка композитора пісні Два кольори посварила Олега Скрипку за плагіат

Олег Скрипка / УНІАН

Олеся, дочка композитора Олександра Білаша, стверджує, що соліст групи Воплі Відоплясова Олег Скрипка порушив авторські права на композицію Два кольори.

Олеся, дочка легендарного українського радянського композитора Олександра Білаша, обурилася новою англомовною кавер-версією (і кліпом) його хіта Два кольори, яку в стилі блюз-рок зробив соліст групи Воплі Відоплясова Олег Скрипка. Своє обурення вона висловила в пості в соціальній мережі Facebook.

"Сказати, що я вражена - не сказати нічого про мої почуття. Крім того, що подивилася майже фільм жахів, ще й почула в ньому мелодію батька Два кольори. А прочитавши про новий кліп Скрипки, зрозуміла, що це він написав цей "шедевр" за мотивами геніальної поезії Дмитра Павличка. Куди ж поділося прізвище композитора Олександра Білаша? Мабуть, вовкулаки з кліпу розчинили в червоно-чорних кольорах", - написала вона.

Дочка Білаша розкритикувала Скрипку за те, що він нібито в описі до кліпу не згадав ім'я її батька, а лише автора тексту ‒ Дмитра Павличка [проте, в супровідному тексті до відео прізвище композитора вказана ‒ Главред].

"Можливо, пан Скрипка і не знав, що музика, яку він сповна використовував, належить композитору, якого ще пам'ятають в Україні та світі, (до речі цього Березня 90 років від дня народження художника) можливо вважав, що поет Павличко написав і слова, і музику. Нехай розбереться", - написала вона.

Крім того, Білан стверджує, що Олег Скрипка порушив авторські права на дану композицію.

"У мене ж два істотних питання до Виконавця і всієї команди: як бути з авторським правом і про який генетичний код йдеться в тексті до кліпу? Авторське право проігноровано, що стосується генетичного коду, то там безсумнівно відчувається Україна, якщо ж говорити про твір Скрипки, думаю жоден народ таким кодом не порадів би. Мені страшно за перспективу української музичної культури", - підсумувала вона.

Читати також"Вони не українці": Скрипка жорстко пройшовся по російськомовному населенню України

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти