Кава з фекаліями - чим можна заразитися, випивши кави на вокзалі

Кава / Pixabay

Час очікування на вокзалі часто хочеться скрасити чашкою кави. Але, виявляється, навіть у цивілізованому зовні закладі можна підхопити небезпечну хворобу.

Траплялося Вам попити кави на вокзалі? Знайте, що тут вам можуть приготувати кавовий напій з бактеріями кишкової палички, саме з того сакрального місця. Про це дізналася журналістка проекту Таємний агент, який показує Новий канал Ніколетта Бокшан, яка під виглядом бариста-стажиста влаштувалася на роботу в популярну кавову точку в Києві.

"Клієнтів було дуже багато, адже місце "прохідне" – поблизу самого виходу з залізничного вокзалу. Але умови, в яких готують каву для людей, жахливі.", – говорить агент.

Дивно, що власникам точки вже давно плювати на це.

"Уявіть, мій наставник Андрій зізнався, що він жодного разу не мив кавову машину. Читати такожЯк вибрати хороший ресторан - ТОП-8 порад Ревізора Юлії ПанковоїРозповів, що навіть чашу для збивання молока чистить рідко. Стимер, яким спінюють молоко, він витирав брудною ганчіркою. А ще хлопець під час робочого дня не мив руки. Торкався свого обличчя, одягу, сигарет і готував каву", - розповіла вона.

Дівчина вирішила перевірити ту саму заповітну ганчірочку на бактерії і мікроорганізми, а тепер не радує киян та гостей столиці.

"Ганчірку, якою Андрій витирав кавоварку і інші поверхні, ми здали на лабораторні аналізи. Уявіть, крім кишкової палички на ній були виявлені бактерії Escherichia coli. Це свідчить про те, що на ганчірці є фекальні забруднення. Здогадалися, як вони туди потрапили? Через немиті після туалету руки. При попаданні інфекції в організм людини може відбутися серйозне отруєння", - розповіла Ніколетта.

Якщо здоров'я вам дороге - варто уникати подібних закладів, і звертати увагу на охайність баристи

Проект Таємний агент Новий канал показує по понеділках о 15:30 щотижня. Дивитися всі випуски можна на ютубі або на Телепортале.

Автор: Олександр Галайда
Новини заразКонтакти