Померла зірка Гаррі Поттера і "Абатство Даунтон"

Померла актриса Меггі Сміт / Колаж Главред, фото Вікіпедія

Меггі Сміт померла на 89 році життя.

Актриса Меггі Сміт, відома за фільмами про Гаррі Поттера і "Абатство Даунтон", померла у віці 89 років, повідомила її родина.

Як повідомляє Бі-Бі-Сі, легенда британської сцени та екрану, вона виграла два "Оскари" за свою кар'єру - за "Розквіт міс Джин Броді" 1970 року і "Каліфорнійську сюїту" 1979 року, мала ще чотири номінації і отримала вісім премій BAFTA.

Хто така Меггі Сміт

Меггі Сміт - англійська актриса.

За даними Вікіпедії, вона є дворазовим лауреатом премії "Оскар", семиразовим лауреатом премії BAFTA, триразова володарка премії "Золотий глобус", чотириразова лауреатка "Еммі" (2003, 2011, 2012, 2016), п'ятиразова володарка премії Гільдії кіноакторів США, лауреатка премії "Тоні" і почесної премії Лоуренса Олів'є. Дама-Командор ордена Британської імперії (1990), кавалер ордена Кавалерів Пошани (2014).

У заяві її синів Тобі Стівенса і Кріса Ларкіна йдеться: "З великим сумом ми повинні оголосити про смерть пані Меггі Сміт. Вона мирно померла в лікарні рано вранці в п'ятницю 27 вересня. Будучи дуже потайливою людиною, вона була з друзями та сім'єю наприкінці. У неї залишилися двоє синів і п'ятеро люблячих онуків, які спустошені втратою своєї незвичайної матері та бабусі".

"Ми хотіли б скористатися цією можливістю, щоб подякувати чудовому персоналу лікарні Челсі та Вестмінстера за їхню турботу і незмінну доброту в її останні дні. "Ми дякуємо вам за всі ваші добрі повідомлення і підтримку і просимо вас поважати наше приватне життя в цей час", - повідомила сім'я актриси.

Кар'єра Меггі почалася в театрі, але вона отримала свою першу номінацію на премію BAFTA 1958 року за мелодраму "Нікуди йти".

Новини шоу-бізнесу в Україні та в світі:

У Туреччині помер популярний співак 90-х Метін Аролат. Він знепритомнів під час виступу в одному з готелів Стамбула. Аролата, якого доправили до лікарні на машині швидкої допомоги, врятувати, незважаючи на всі втручання, не вдалося.

Нагадаємо, 20 вересня, стало відомо про смерть актора "Ліги сміху" Юрія Рябченка, який грав у команді "Ніколь Кідман".

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти