Переживуть усю зиму: 5 овочів, які варто посадити у жовтні

Що посадити на городі у жовтні / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

З настанням осені городники можуть продовжити вирощування смачних овочів, які прикрасять їхні столи навіть у найпрохолодніші місяці.

Прихід осені не означає, що городникам потрібно відмовитися від вирощування смачних овочів. Експерти компанії Gtech, яка виробляє садові інструменти, поділилися списком найкращих овочів, які можна вирощувати в холодну пору року.

Ентузіастка садівництва Люсі Рхед пояснила, що посадка овочів у холодні місяці не тільки зекономить час і гроші на купівлі продуктів, але й додасть кольору вашому саду під час темряви та холоду, пише Mirror.

Цибуля і цибуля-шалот

Ці овочі чудово підходять для вирощування взимку, адже вони не потребують багато місця і, як зазначає Люсі, "практично самі про себе піклуються". Щоб вони добре росли, потрібно багато сонячного світла, тому варто обрати для них сонячне місце в саду чи на городі.

Морква

Люсі рекомендує сіяти насіння моркви прямо в ґрунт до листопада-грудня. Слимаки і равлики можуть бути небезпекою для моркви, тому не забудьте вжити заходів для захисту від шкідників. Морква потребує 12-16 тижнів для дозрівання, а насолоджуватися врожаєм городники можуть цілий рік, повторно висіваючи насіння. Коли морква достатньо велика, її потрібно лише обережно витягти з ґрунту.

Шпинат

Цей універсальний овоч прекрасно підходить для багатьох страв. Шпинат найкраще росте у вологому, добре дренованому ґрунті. Люсі рекомендує сіяти шпинат у півтіні та робити повторні посіви кожні кілька тижнів, щоб забезпечити свіжий урожай протягом року.

Листя салату

Люсі зазначає, що можна вирощувати різні види салату протягом усього року. Це чудовий варіант для тих, хто має обмежений простір, адже салат можна вирощувати навіть на балконах або у контейнерах. Сійте насіння невеликими партіями, щоб мати свіжий урожай.

Спаржа

Теплий осінній ґрунт — ідеальне місце для посадки спаржі. Якщо посадити її зараз, вона зможе добре розвинутися до зими. Спаржа потребує захищеного місця з дренованим ґрунтом і мінімального догляду, який зводиться до мульчування та прополки.

Які рослини не можна вирощувати разом / Інфографіка: Главред

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти