Не підлетять на кілометр: як ефективно позбутись від ос - топ 5 методів

Що відлякує ос - топ запахів, яких найбільше бояться оси / Колаж Главред, фото: pexels, УНІАН

lснує відразу декілька ефективних методів боротьби із осами цього літа. Відомий експерт назвав ТОП-5 речей, які відлякують ос, що є майже у всіх.

Літо вже майже прийшло. Багато хто з нас буде на вулиці, насолоджуючись пивним садом, барбекю або зустрічаючись з родиною та друзями. Але це означає, що з'являться недружні шкідники - оси. Хоча вони дуже корисні для квітів і саду, вони можуть завдавати неприємностей, повідомляє Express.

Експерт з боротьби зі шкідниками Адам Джусон з Merlin Environmental поділився своїми п'ятьма дешевими і простими способами відлякування ос цього літа.

Кавова гуща

Більшість з нас, напевно, має його у своїх кухонних шафках. Ще краще, що цей засіб дешевий, простий і не вимагає особливого обладнання.

Все, що вам потрібно зробити, це просто покласти трохи кавового порошку у вогнетривкий посуд і підпалити його, поки гранули не почнуть світитися.

"Палаючий кавовий порошок виділяє дим і запах, який оси не переносять. Не турбуйтеся про використання свіжої кави - якщо у вас є кавоварка, залишки кавової гущі спрацюють так само добре. Пам'ятайте, що кавова гуща дуже гаряча, тому тримайте її в недоступному для дітей місці! Щодо диму, то майже будь-який дим турбує ос, тому ароматичні палички є чудовим доповненням до ваших посиденьок на природі. До того ж, вони чудово пахнуть!", - зазначив він.

Мідні монети

Дивно, але ще один запах, який не подобається осам, - це мідь.

"Розкладіть монети номіналом 1 пенні та 2 пенні на відкритому повітрі, вздовж столу та в горщиках з рослинами, щоб тримати цих шкідників на відстані. Крім того, ви можете покласти мідну монету в пакет з водою і повісити її на дверні ручки по всьому будинку і на прилеглій території, щоб запобігти наближенню ос", - сказав експерт.

Ефірні олії

Можливо, більш приємним засобом для відлякування ос є ефірні олії з приємним запахом.

"Цитронела є класичним репелентом і походить з лимонної трави. Її найчастіше додають до свічок, які можна запалювати під час обіду на свіжому повітрі, щоб покращити атмосферу і відлякати ос. Чайне дерево - ще один аромат, який ненавидять оси, але вам буде важко знайти свічку з чайним деревом. Замість цього поставте миски з чайним деревом і водою на присадибній ділянці та вздовж обіднього столу. Базилік і часник - ще два аромати, які природно відлякують ос. Тому подумайте про те, щоб поставити горщики з базиліком вздовж столу для барбекю. Що стосується часнику, ви можете або намазати його часниковою пастою, або додати у воду і обприскати ділянки, які не повинні приваблювати ос", - каже Юсон.

Накривайте їжу

Накривання їжі та напоїв - чудовий спосіб мінімізувати кількість ос.

"Це тому, що їх приваблюють солодкі запахи, і вони будуть полювати за їжею та водою".

Однак чи знаєте ви, що одяг, який ви носите, також може впливати на кількість ос навколо?

"Ос приваблюють світлі та яскраві кольори, тому обирайте для літнього вбрання приглушені або темні кольори. Якщо ви все ж хочете одягнути щось яскраве, то обирайте червоний колір! Оси не бачать червоний колір, тому це безпечний вибір!", - радить він.

Трюк з паперовим пакетом

Нарешті, чому б не взяти коричневий паперовий пакет, зім'яти його і зробити схожим на осине гніздо?

"Повісьте його поблизу, і оси будуть думати, що це вулик конкурента, і триматимуться подалі від цього місця. Звучить просто, але це дійсно працює!", - резюмував він.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти