Як отримати хороший урожай кропу: спосіб, який допоможе всім городникам

Що робити, щоб ріс кріп, і дав гарний урожай / Скріншот YouTube

Як розбудити насіння кропу - розм'якшити його перед посадкою в 3% розчині перекису водню, добре промити, просушити, і можна сіяти у ґрунт на городі.

Багатьом дачникам добре відомо, що кріп можна сіяти з початку весни і до середини серпня, аж до початку осені. Свіжим і корисним кропом можна заправляти салати і додавати до безлічі страв. Часом городники стикаються з проблемами, коли кріп не дає хороший урожай. Ми розповімо вам, як правильно замочити насіння кропу перед посадкою, щоб він ріс щіткою і радував вас.

Авторка YouTube-каналу Садівництво з Оленою розповіла, що потрібно зробити для того, щоб кріп зійшов всього за 5-7 днів і швидко дав хороший урожай.

Що потрібно зробити, щоб швидко зійшов кріп

Щоб кріп швидше зійшов, потрібно розм'якшити насіння. Беремо пакетики з кропом, можна навіть узяти різні сорти і змішати, насипаємо їх у ємність і заливаємо 3% перекисом водню.

Залишаємо так постояти їх на 30 хвилин. Насіння почне пінитися і розм'якшуватися.

Далі його слід гарненько промити водою і дати висохнути. Насіння висихає приблизно 30 хвилин.

Сіємо кріп і чекаємо на врожай

Робимо грядки з відстанню приблизно в 15 см між кожною. Якщо ґрунт дуже сухий і немає дощів, поливати потрібно частіше. Чи вкривати плівкою кріп - залежить від обставин. Якщо є можливість часто приїжджати на дачу і поливати його, можна не вкривати. Рідко приїжджаєте - вкривайте. Якщо приїжджаєте занадто рідко, кріп краще не накривати, інакше він зіпсується і не буде зростати.

Ваш кріп зійде за 5-7 днів. А за 10 днів потішить гарним урожаєм.

Чим корисний кріп?

Кріп корисний, оскільки його насіння та ефірна олія діють як седативний, вітрогінний і спазмолітичний засіб. Насіння має і заспокійливий ефект, пише Вікіпедія.

Дивіться відео, як швидко виростити пишний урожай кропу:

Інші новини:

Новини заразКонтакти