3 найпростіші способи, як позбутися слимаків на грядках: проблема зникне назавжди

Як позбутися слимаків на грядках/ колаж: Главред, фото: скрін

Садівниця розповіла, чого бояться слимаки і як це найефективніше використати проти них.

Власники грядок та садків зазвичай витрачають досить багато часу, щоб тримати свої володіння у порядку та захищати рослини від шкідників. Але коли з’являються слимаки або равлики, то це створює хаос у такій добре продуманій ідилії.

Радимо також прочитати матеріал: Як правильно – "зал" чи "зала": відповідь здивує

Хоч слимаки можуть також бути корисними, наприклад, розщеплювати рослинні залишки, все-таки від них може бути і багато шкоди. Зокрема, вони люблять їсти листя, тому можуть серйозно пошкодити домашні рослини. Крім цього, вони можуть їсти фрукти та овочі, наносячи таким чином шкоду врожаю.

Але не варто одразу бігти в магазин по хімічні препарати від слимаків. Садівниця Емма, яка регулярно розповідає про свій досвід у соцмережах, розповіла, що допомагає від слимаків на городі та у саду, пише The Mirror. Для того, щоб боротися з такими шкідниками, можна використовувати, зокрема, харчові відходи.

Емма розповіла про три способи, як боротися із слимаками та равликами.

1. Шкаралупа від яєць

Перший спосіб – це подрібнити шкаралупу від яєць та обсипати нею ділянку навколо кожної рослини. Після цього слимаки і равлики просто не зможуть добратися до рослин, адже шкаралупа досить гостра і вони не зможуть по ній рухатися.

2. Попіл

Також рослини можна обсипати попелом. При цьому попіл не лише буде захистом від шкідників, а й стане хорошим добривом для ґрунту.

3. "Пивні пастки"

Проти слимаків і равликів також можна використати пиво. Для цього його треба налити у якусь ємність, наприклад, у невелику скляну банку. Цю ємність трохи прикопати у землю, щоб лише невеликий її край було видно зверху, і налити у неї пиво. У цю пастку будуть потрапляти слимаки.

Але, за словами садівниці, пастки з пивом їй найбільше не подобаються, адже таким чином слимаки будуть гинути. А два перші способи допомагають просто їх відігнати.

Дивіться відео про те, як позбутися слимаків і равликів на грядках і в саду:

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти