Коржі танутимуть у роті: чим просочити бісквіт, щоб торт був неймовірним

Чим і коли потрібно просочувати бісквіт / Колаж: Главред, фото: pixabay

Просочення робить бісквітні коржі соковитими, м'якими та додає їм неймовірного смаку.

Бісквіт - досить проста солодка випічка, яка може стати основою для безлічі кондитерських виробів. Однак далеко не у кожної господині бісквіт виходить пишним і соковитим. Навіть якщо ви пересушили його в духовці, коржі ще можна врятувати. Для цього вам необхідно їх добре просочити. Відома українська кондитерка Ліза Глінська розповіла, чим можна просочити готові коржі і як це робити правильно.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: Неймовірно простий рецепт: як приготувати смачний сир Філадельфія в домашніх умовах.

Коли потрібно просочувати бісквіт

Просочення - це те, що робить бісквіт соковитим, ніжним і ароматним. Навіть злегка підсушені коржі можуть знову стати м'якими, а ваш торт просто танутиме в роті.

Однак варто пам'ятати, що просочувати коржі потрібно не відразу. Їм необхідно дати час "відлежатися". Після випікання коржі потрібно обернути харчовою плівкою і залишити на 5-7 годин. Після цього бісквітні коржі можна починати просочувати.

Пам'ятайте, просочення не потребують такі бісквіти, як дакуаз, муале і брауні.

Чим можна просочити бісквіт

Існує безліч видів просочення. Базовий - це цукровий сироп. Його можна зробити з води і звичайного цукру з пропорціями 1:1. Таке просочення універсальне і підійде будь-якому бісквіту.

Якщо вам хочеться чогось незвичайного, то воду можна замінити фруктовим або ягідним соком. Усе залежить від того, який саме торт ви готуєте. Для торта із сирною начинкою або масляним кремом підійде будь-яке просочення. Для шоколадного бісквіта ідеальним буде просочення з кавовим сиропом і сиропом із какао, а також апельсинами.

Якщо ви хочете зробити торт із ягодами та фруктами, то краще просочити бісквіт цитрусовим сиропом або сиропом із ягідним лікером. Для торта зі сметанним кремом можна не використовувати просочення, оскільки цей крем сам по собі досить рідкий.

Як приготувати сироп для просочення бісквіта?

Сироп для просочення бісквіта готується дуже просто. Для нього знадобиться вода або сік, а також цукор. Багато хто додає на свій смак алкогольні лікери, каву, какао. Головне пам'ятати, що кількість рідини і цукру мають бути в пропорціях 1:1.

Вам необхідно з'єднати всі інгредієнти і довести їх до кипіння. Цукор обов'язково повинен розчинитися. Якщо в складі є алкоголь, то сироп можна прокип'ятити ще кілька хвилин. Якщо ви додавали цедру, то сироп варто процідити після закипання. Про це розповіла кондитер Ліза Глінська.

Як правильно просочити бісквіт

Після того як ваші бісквітні коржі вже охололи і настоялися, а ваш сироп для просочення вже готовий і також охолов, можна починати процес просочення.

Ідеально буде, якщо просочувати коржі за допомогою пензлика. Якщо у вас його немає, то можна скористатися ложкою, але варто бути обережними, адже можна переборщити і тоді коржі занадто розмокнуть.

Вас також зацікавить:

Новини заразКонтакти