"Андрюха погано завершить": Зеленський назвав справжню причину звільнення Богдана

Зеленський розповів, з-за чого перестав спілкуватися з Богданом / УНІАН

Президент України зізнався, що колишнього очільника його Офісу "влада почала псувати, зробила конфліктним".

Глава держави Володимир Зеленський зізнався, що хотів призначити колишнього главу Офісу Андрій Богдана генпрокурором, але потім різко передумав.

Так, президент в інтерв'ю Українській правді зазначив, що в якийсь момент помітив, що главу Офісу влада псує, робить конфліктним. Саме тому президент вирішив звільнити Богдана і навіть припинив з ним всіляке спілкування.

"Мені здається, що влада для нього не корисна, для його особистості... Вона його сильно змінює. У нього є нормальні риси, професійні якості. І те, що я побачив, на жаль, він цього не бачив. З владою потрібно впоратися, треба не змінюватися як людина. Треба залишитися людиною і поважати інших, як всередині команди, так і зовні. Не треба показувати свою владу там, де це неправильно. Треба іноді включати дипломатію, тому що він був у державі майже другою особою, ну я так вважаю. Але не треба всім показувати, що ти другий чоловік..." - розповів президент.

Читати такожГлава Слуги народу розвіяв "міф" про Зеленском і Богдані

Також Зеленський додав, що йому не подобаються конфлікти всередині команди і демонстрація влади.

"Я це не люблю... Коли я побачив, що Андрюха не бачить, як влада його з'їдає, точно з'їсть, і закінчиться все дуже погано, я схвалив рішення про те, що нам треба... оюЯ вважаю, що з самого початку в мене було неправильне рішення з ним як з голову Офісу. Тому що з самого початку я вважав, що він сильний юрист, він хоче саджати, те, що він говорив, і він мав йти на генпрокурора. Я так вважав. Я з самого початку хотів, щоб він був потужним генеральним прокурором України... Тому, мені здається, що я врятував його від влади. Я не впевнений, що він зараз теж так думає, але це вже його справа", - розповів президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський призначив Андрія Богдана главою Адміністрації президента (пізніше перейменована в Офісу президента) 21 травня 2019 року, а звільнив з посади 11 лютого 2020-го.

Політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень Пента Володимир Фесенко говорив, що головна проблема Андрія Богдана на посаді голови ВП полягала в тому, що він втратив монополію на главу держави.

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти