Дружина Порошенка пояснила, навіщо очолила список ЄС на виборах до Київради

Вибори до Київради 2020 - Марина Порошенко очолила список ЄС

Дружина екс-президента стверджує, що вона не політик – але політичну партію очолила сміливо.

Дружина екс-президента Петра Порошенка Марина Порошенко йде в депутати: вона очолила список кандидатів Європейської солідарності на виборах до Київради.

На сайті політсили офіційна заява з цього приводу з'явилося сьогодні, 16 вересня. Зазначається, що це рішення затвердила конференція Київської міської організації ЄС.

Сама Марина Порошенко при цьому визнала, що вона – не політик.

Читати такожДеркач злив черговий компромат на Порошенка і Байдена"Я стою перед вами в новому статусі і знаю, що перше питання, яке я почую, буде: чому я йду в політику? Відразу скажу, що не відчуваю себе політиком. В першу чергу я громадянка своєї країни. Мені не байдуже, що буде з Україною й як буде розвиватися наша столиця", – заявила кандидатка №1 від ЄС під час виступу на зборах столичної організації партії.

За освітою Марина Порошенко - лікар-кардіолог. Вона кандидат медичних наук, основний напрямок діяльності - гуманітарна сфера та розвиток інклюзивної освіти.

У 2018-2019 роках Порошенко очолювала Український культурний фонд.

Сам Петро Порошенко вже заявив, що пишається дружиною.

"Я дуже вдячний Марині за підтримку у важкі роки мого президентства. Тепер саме час, щоб я підставив плече Марині в її служінні київській громаді», - написав Порошенко у себе в Facebook.

Місцеві вибори в Україні 2020: новини

"Це гра проти Кличка. У них з Порошенком одне електоральне поле і в ЄС розуміють, що у них немає жодної кандидатури, яка б виграла у Кличка, так як ні за Олексія Гончаренка, ні за Марину Порошенко ніхто не голосуватиме", – пояснив політтехнолог, директор зі стратегічного планування агентства Гайдай.Ком Сергій Гайдай.

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти