Зеленський обіцяв соратника Саакашвілі пост глави ДБР - оглядач

Давид Сакварелідзе

Глава держави Володимир Зеленський пообіцяв екс-заступнику генпрокурора Давиду Сакварелідзе гучне призначення, яке у підсумку не відбулося.

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що президент Зеленський вирішив запропонувати кандидатуру Сакварелідзе на пост глави Державного бюро розслідувань. Гарант поділився цією інформацією зі своїм оточенням, проте в підсумку ніяких переговорів з соратником Саакашвілі не було.

"Ідею призначити Давида висунув сам президент Зеленський, озвучив її у широкому колі своєї команди, і багато хто почав вже вітати Давида. Але з самим Сакварелідзе досі ніхто з ОП навіть не розмовляв. Тому, слова залишаються словами", - стверджує блогер.

Раніше Юрій Бутусов повідомив, що в команді Зеленського відмовилися від призначення екс-глави Одеської обладміністрації Михайла Саакашвілі на пост віце-прем'єра з реформ. Уряд вирішив відкликати відповідне подання з парламенту.

Читати такожЩо означає звільнення Нефьодова і Верланова для ЗеленськогоТим часом український політтехнолог Сергій Гайдай 25 квітня заявив, що призначення Саакашвілі в Кабмін не відбудеться. На його думку, депутати від Слуги народу не готові підтримати кандидатуру грузино-українського політика, а сам Зеленський в нинішніх умовах не готовий запросити Саакашвілі до своєї команди.

Сакварелідзе є одним з лідерів українського партії Рух Нових сил Михайла Саакашвілі. Він також обіймав посаду заступника генерального прокурора України (з 16 лютого 2015 до 29 березня 2016) у часи Віктора Шокіна і був прокурором Одеської області з 16 вересня 2015 до 29 березня 2016).

Новини заразКонтакти