Соратницю суперниці Лукашенка на виборах відпустили: у МВС Білорусі назвали причину

Марію Мороз запрошували виключно на бесіду - МВС Білорусі / Радіо Свобода

Білоруські правоохоронці стверджують, що жодного затримання не було.

Главу виборчого штабу головного кандидата від опозиції на виборах президента Білорусі Світлани Тіхановської Марію Мороз вже відпустили. Політика запрошували на роз'яснювальну бесіду.

Таку інформацію повідомили в штабі головної суперниці Лукашенка на президентських виборах, передає агентство Інтерфакс-Захід.

Згідно з цими відомостями, Мороз відпустили приблизно о 12:45.

У виборчому штабі Тіхановської додали, що з Марією Мороз правоохоронці проводили роз'яснювальну бесіду.

У свою чергу, у МВС Білорусі підкреслили, що затримання громадянки Мороз не проводилося - її тільки запрошували на бесіду. Читати такожВибори у Білорусі: суперниця Лукашенка поскаржилася на погрози

Нагадаємо, у четвер, 6 серпня, прессекретар Тіхановської заявила, що Марія Мороз - довірена особа Світлани Тіхановської - була затримана співробітниками МВС Білорусі на виході з посольства Литви. Її телефон знаходився поза зоною досяжності.

Раніше Світлана Тіхановська звернулася до канцлера Німеччини Ангели Меркель з проханням вплинути на Олександра Лукашенка і посприяти проведенню у Білорусі чесного виборчого процесу .

Тим часом президент Білорусі Олександр Лукашенко відрапортував про затримання на території держави американців, які намагалися здійснити заходи щодо дестабілізації ситуації в країні. За словами білоруського гаранта, їх підтримують росіяни.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти