У Слузі народу відповіли на слова Путіна щодо Медведчука і попередили РФ про удар

Заява Путіна про справу Медведчука є втручанням у внутрішню політику України - нардепка / Reuters

Президент Росії Володимир Путін не має права чинити тиск на Україну, вважає Галина Янченко.

Слова російського президента Володимира Путіна щодо кримінального переслідування голови політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука можна розцінити як втручання у внутрішньополітичний процес України і тиск на Київ. Російській владі варто пам'ятати, що санкції проти Росії можуть бути посилені, в тому числі і щодо газопроводу Північний потік-2. Про це заявила народна депутатка від фракції Слуга народу Галина Янченко.

У ефірі каналу Україна 24 вона сказала про те, що Путін зробив недружню заяву на адресу української держави. Він є іноземним політиком, тому такі слова можна розцінити як втручання в справи України і тиск з боку іншої держави.

"Я думаю, що з боку Путіна це дуже недружня заява в цілому. Думаю, що іноземні політики, а президент Росії є іноземним політиком, не мають права тиснути на українську владу і втручатися в нашу внутрішню політику", - вважає Янченко.

Крім того, вона нагадала про те, що Захід може посилити санкції проти Росії, про що не раз заявляли союзники Києва. Причому такі обмеження можуть бути впроваджені щодо російського енергетичного проекту СП-2.Читати такожЗеленський оцінив справу Медведчука і натякнув, хто буде наступним

"Я хочу нагадати росіянам, що над ними нависають санкції, і про те, що ці санкції можуть бути посилені. Принаймні, ми чули такі заяви від європейських наших друзів і колег, від американців, які не виключають, у тому числі, можливість накласти або відновити санкції щодо "Північного потоку-2", - підкреслила Галина Янченко.

Арешт Віктора Медведчука

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти