В ООН погодили нову резолюцію з прав людини в Криму

Генасамблея ООН схвалила резолюцію щодо Криму / @UKRinUN

В першу чергу в організації закликали посилити тиск на Росію.

У Генасамблеї ООН сьогодні схвалили проєкт оновленої резолюції щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму. Міністерство закордонних справ України вітає це рішення.

Як йдеться в офіційному коментарі МЗС України, оновлений документ підготували на основі двох останніх доповідей генсека ООН, в яких йдеться про численні факти масових порушень прав людини на окупованих територіях.

"Схвалення проєкту - важливий внесок у продовження міжнародного тиску на Російську Федерацію у зв'язку з незаконною окупацією і спробою анексії Криму", - підкреслили в МЗС.

У проєкті резолюції також міститься заклик до посилення взаємодії, зокрема, в рамках міжнародних платформ, для тиску на Росію з метою примусу її до виконання міжнародних зобов'язань.

Читати такожЕкс-міністр оборони України пояснив, навіщо Росії потрібен Крим

"Серед важливих положень нинішнього проєкту є заклик до припинення кримінального переслідування за ухилення від військового призову, засудження тривалої безкарності за випадки насильницьких зникнень і констатація ролі ФСБ РФ у задокументованих випадках тортур", - розповіли в МЗС.

Крім того, в резолюції вимагають від Росії негайного припинення здійснення грубих порушень прав людини і забезпечити безперешкодний доступ на територію Криму представникам моніторингової місії ООН і СММ ОБСЄ.

Новини Криму

Новини заразКонтакти