У Кабміні розкрили плани щодо рішення Києва про амністію на Донбасі

Амністія не поширюється на осіб, причетних до військових злочинів на Донбасі - Резніков / УНІАН

Амністія на Донбасі не буде застосована до певної категорії осіб.

Мінські домовленості передбачають прийняття Україною законодавства про амністію на Донбасі, однак механізм не буде застосований до осіб, які причетні до авіакатастрофи МН-17 і військових злочинів під час російсько-українського конфлікту на сході країни.

Про це заявив віце-прем'єр, міністр з питань окупованих територій Олексій Резніков у четвер, 5 листопада, в інтерв'ю виданню РБК-Україна.

За його словами, амністія особам, які не скоювали військових злочинів, передбачена після реалізації першого блоку плану України щодо Донбасу, який включає виведення іноземних військ з ОРДЛО, відновлення контролю над кордоном і встановлення громадського порядку. Паралельно має бути запущений процес обміну полоненими за формулою "всіх на всіх".

"У нашому плані дій ми відразу говоримо, що непереслідування, прощення, можлива амністія і помилування не стосуватимуться осіб, які вчинили військові злочини, що мали відношення до катастрофи MH-17 і злочинів у місцях утримання осіб, таких як, наприклад, в'язниця "Ізоляція", - підкреслив Резніков.Читати такожНовий план України щодо Донбасу: у Києві назвали головну проблему

Конфлікт на Донбасі

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти