Україна вдарила санкціями по Нікарагуа

Верховна Рада затвердила санкції проти Нікарагуа/ Фото: УНІАН

Запровадження санкцій проти Нікарагуа обумовлено призначенням "почесного консула" в окупованому Росією Криму.

Україна запровадила санкції проти Нікарагуа через Крим. Верховна Рада схвалила проєкт постанови № 4689, яку президент Володимир Зеленський напередодні вніс до парламенту.

Рішення було ухвалено під час засідання Ради, трансляція якого велася в Youtube. "За" проголосували 322 парламентарії.

Володимир Зеленський закликав народних депутатів затвердити рішення Ради національної безпеки й оборони від 1 лютого 2021 року "Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Республіки Нікарагуа".

Зазначимо, запровадження санкцій проти Нікарагуа обумовлено призначенням "почесного консула" в анексованому Росією Криму.

Торік посол Нікарагуа в РФ без узгодження з Україною відвідала Крим для вручення так званому "почесному консулу Нікарагуа в РФ з резиденцією в Сімферополі" Олегу Белавенцеву консульського патенту.

Довідка

Нікарагуа, офіційно Республіка Нікарагуа — країна в Центральній Америці між Тихим океаном і Карибським морем, межує на півночі з Гондурасом, на півдні з Коста-Рикою. Найбільша за площею серед центральноамериканських держав. Має вихід як до Тихого океану, так і до Карибського моря, повідомляє Вікіпедія.

Санкції проти Нікарагуа - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти