Удар по безвізу з ЄС: у Зеленського оцінили рішення КСУ щодо незаконного збагачення

Рішення КСУ може вдарити по безвізу України з ЄС - Веніславський / УНІАН

Дії Конституційного Суду можуть призвести до негативних наслідків для євроінтеграції України, вважає Федір Веніславський.

Рішення Конституційного Суду України, спрямоване проти антикорупційного законодавства, може завдати серйозного удару по європейській інтеграції держави і безвізовому режиму з Євросоюзом.

Про це заявив представник президента Володимира Зеленського у Конституційному суді Федір Веніславський у коментарі виданню РБК-Україна.

За його словами, скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування майна може відобразитися на європейському майбутньому країни.

"Якщо дії КСУ триватимуть в тому ж руслі, то не можна виключати негативних наслідків", - сказав Веніславський у відповідь на питання про те, чи несе загрозу таке рішення безвізовому режиму з Євросоюзом і перспективам євроінтеграції.

Крім того, у Веніславського є інформація про те, що КСУ також скасував кримінальну відповідальність за незаконне збагачення і ліквідував право Національного агентства з питань запобігання корупції вести спостереження за доходами суддів.Читати такожКСУ визнав неконституційною кримінальну статтю за незаконне збагачення - ЗМІ

Представник президента в КСУ підкреслив, що рішення щодо змін до законів по боротьбі з корупцією буде прийнято після того, як стане відомий мотив резонансного рішення суду.

Рішення КСУ щодо антикорупційного законодавства

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти