У Зеленського назвали головну умову перенесення місцевих виборів

У Зеленського назвали головну умову перенесення місцевих виборів / УНІАН

Джерела з Офісу президента прокоментували ситуацію, яка склалася перед місцевими виборами в країні.

Місцеві вибори-2020 на Україні можуть перенести через постійно погіршується, пандемією китайського коронавірусу Covid-19.

Про це повідомляє портал APnews з посиланням на власні джерела в Офісі президента.

"Місцеві вибори перенесуть, якщо ситуація з коронавірусів буде погіршуватися. Зараз Офіс президента моделює ситуацію, при якій в Україні можуть відновити жорсткий карантин", - розповіли вони.

При цьому відомо, що остаточне рішення по тому, проводити місцеві вибори чи ні, візьмуть на початку жовтня 2020 року. Все буде залежати від динаміки захворюваності та поєднання Covid-19 з сезонними захворюваннями на кшталт грипу.

За даними джерел, якщо рішення про перенесення буде прийнято, то аж ніяк не з політичних міркувань, а в розрізі питання безпеки. При цьому в ОП активно вивчається іноземний досвід - оскільки через пандемію коронавірусу проведення виборів скасували влади 58 країн, а 25 їх провели в самий розпал пандемії.

Читати такожЦВК офіційно призначила дату місцевих виборів і прийняла рішення про Донбас

Нагадаємо, раніше в Центральній виборчій комісії розповіли - виборчий процес, пов'язаний з проведенням місцевих виборів в Україні, стартує з 5 вересня. Вибори будуть проведені виключно на територіях, які контролює офіційний Київ.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти