Стало відомо, хто в Раді ополчився проти розпуску КСУ

Розпуск КСУ - хто в Раді виступає проти і чому / hyser.com.ua

Чотири фракції парламенту не бажають підтримувати ініціативу президента про розпуск КСУ.

Чотири фракції у Верховній Раді виступили проти законопроекту президента Володимира Зеленського про звільнення суддів КСУ.

Проти виступили: Опозиційна платформа - За життя, Голос, Європейська солідарність і депутатська група За майбутнє.

Зокрема, представник Голосу Ярослав Юрчишин заявив, що протистояти групі людей в КСУ, «які працюють в інтересах країни-агресора», потрібно – але робити це треба законно.

Він запропонував змінити формат голосування суддів Конституційного суду - щоб ті приймали рішення лише консенсусом, тобто для кожного рішення підняти кворум голосів суддів із 12 до 17 осіб. Такий законопроект вже зареєстрований в Раді, додав Юрчишин.

Читати такожЯкий вихід є у Зеленського в конфлікті з КСУ"Вже тиждень відбувається істерика з приводу того, що зробив КС. Яке право мали депутати звертатися до КС. Це відбувалося завжди з часів незалежності України. Що зробив КС? Те ж що і 1,5 роки тому. Коли сказав, що дострокові вибори до Верховної Ради конституційні. Наказ про розпуск Ради конституційний. Тоді все подобалося. А зараз - ні, тому що він дозволив собі сказати, що закон неконституційний", – заявив представник групи За майбутнє Ігор Палиця.

Він додав, що якщо комусь не подобається Конституція, то основний закон країни потрібно міняти, а сам КСУ - реформувати. Але робити це треба законно, підкреслив він.

У фракції ЄС звинуватили Зеленського в тиску на депутатів і спробі «отримати ручний КС, який потім визнаватиме всі примхи Банкової".

Конфлікт з КСУ і наслідки: останні новини

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти