Росія зриває перемовини на Донбасі: у Кравчука розповіли про ультиматум "ЛДНР"

Росія чекає на результати виборів президента США - Казанський / УНІАН

Москва продовжує шантажувати Київ, нав'язуючи свою політичну повістку.

Російська сторона фактично заблокувала перемовини щодо Донбасу, вимагаючи голосування в Раді за потрібні Москві закони щодо ОРДЛО. Відтепер бойовики стверджують, що вони не підуть на обмін полоненими допоки, доки Київ не виконає їхніх політичних вимог.

Про це написав представник Донецька в делегації України у ТКГ щодо Донбасу Денис Казанський на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За його словами, раніше російські бойовики шантажували Київ обстрілом українських позицій і порушенням режиму припинення вогню, а зараз вони чинять тиск з питання обміну полоненими.

"Представник угруповання "ДНР" (террористическая организация. - ред.) Никонорова прямим текстом говорить, що обмін буде можливим тільки тоді, коли Україна виконає вимоги бойовиків. Тобто, на своїх полонених в українських в'язницях ЛДНР плювати. Про них взагалі ніхто не думає. Обмін полоненими у ОРДЛО подають як якусь послугу Україні і вимагають від нас політичних кроків натомість. Причому, все це озвучуватися нарочито зухвало, так, щоб спровокувати перепалку", - зазначає Казанський, акцентуючи увагу на тому, що представники незаконних збройних формувань допускають неприйнятний рівень дискусії в спілкуванні з ОБСЄ.

Читати такожПовернення Донбасу - найбільша українська колективна ілюзія

Також він додав, що Москва, очевидно, шантажує Київ постановою про місцеві вибори, які призначені на 25 жовтня. Можливо, росіяни хочуть відкласти питання Донбасу допоки, доки не відбудуться вибори президента США.

"Чому Росія вирішила вчепитися за постанову ВР і заблокувати весь процес перемовин - до кінця не зрозуміло. За однією з версій - у Москві чекають на вибори у США, і надалі залежно від їх результатів визначатимуть майбутнє ОРДЛО. Так що, мабуть, до виборів у США ситуація так і буде залишатися підвішеною", - підкреслив Денис Казанський.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти