Піскун пояснив, чому звільнився з посади радника генпрокурора

Святослав Піскун поділився, чому пішов з посади радника Ірини Венедиктової / Скріншот

Екс-генпрокурор сказав, що вирішив звільнитися не з особистої причини.

Колишній генпрокурор Святослав Піскун повідомив, що написав заяву на звільнення з посади позаштатного радника генпрокурора Ірини Венедиктової за власним бажанням.

Піскун в ефірі телеканалу 112 Україна сказав, що звільнення з посади стосується не особистих відносин з генпрокурором, а його та тих людей, які працюють в Офісі генпрокурора (раніше називався Генпрокуратура).

За його словами, звільнення пов'язане, зокрема, з судовими позовами про перерахунок пенсій понад 3,5 тисячам працівників прокуратури, яким потрібна довідка від Венедиктової, на підставі якої їм можуть перерахувати виплати.

"Це була наша головна проблема, а також відновлення на роботі тих людей, яких генпрокурор Рябошапка незаконно звільнив з посади... Наскільки я зрозумів, нічого такого за цей період ми не встигли зробити, щоб воно докорінно змінило ситуацію...", – заявив екс-генпрокурор.

Раніше колишній нардеп Ігор Мосійчук написав, що Святослав Піскун вже не є позаштатним радником Ірини Венедиктової.

Нагадаємо, наприкінці липня 2020 року стало відомо, що Піскун став позаштатним радником Венедиктової. Генпрокурор 27 липня підписала наказ про призначення Піскуна радником.

Автор: Катерина Присяжнюк
Новини заразКонтакти