Експерт пояснив, чому Порошенко не боїться кримінальної відповідальності

Підозра Порошенко - чому він поводиться так нахабно / УНІАН

Порошенко – у разі арешту – оголосить себе лідером опозиції, що буде сприйнято на Заході як політичне переслідування, спрогнозував політтехнолог.

Правоохоронна та судова система України принципово не будувалася для того, щоб притягати до відповідальності членів правлячого класу, до якого належить колишній президент і один з найбагатших людей країни Петро Порошенко, якому озвучили підозру. Його звинувачують у тому, що він привертав до незаконних дій СБУ, користуючись своїм службовим становищем.

«Тут справа навіть не в бажанні, а в тому, що у перших осіб немає політичної волі і, відповідно, система повністю корумпована і некомпетентна», – пояснив у коментарі Главреду політтехнолог, директор зі стратегічного планування агентства Гайдай.Ком Сергій Гайдай.

Читати такожДесять висновків з істерики Порошенка в ГБРЕксперт упевнений: Порошенко як один з творців цієї системи (причому йдеться не лише про його президентство, так як він в політиці з 90-х років) прекрасно це розуміє.

«Порошенко – один з тих олігархів, які не просто використовують політичні інструменти для побудови власного добробуту, але і монополізував певні фінансові потоки і особисто пішов у політику. Сукупність цих факторів змушує його відчувати себе досить захищеним. Він упевнений, що у випадку його арешту, оголосивши себе лідером опозиції, це буде сприйнято західними партнерами як політичне переслідування. Тому тут він як риба в воді», – зазначив політтехнолог.

На його думку, суттєву роль у цьому питанні відіграє також і характер політика.

«Плюс позначається і характер Порошенка: він завжди любив поєдинки, любив активно відповідати на виклики, які зустрічав. Тому в його поведінці немає нічого дивного», – резюмував Гайдай.

Раніше генеральний прокурор України Ірина Венедиктова поскаржилася на Порошенка і його соратників. Глава ГПУ заявила, що відмовляється спілкуватися з нардепами, які вриваються в її кабінет.

Нагадаємо, екс-спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер різко висловився на адресу Зеленського через переслідування Порошенка. Американський дипломат порадив нинішньому президенту займатися питаннями Донбасу, а не переслідувати свого попередника.

Автор: Діана Бель
Новини заразКонтакти