Нардеп пояснила, чому "слуги" повторно криміналізували п'яне водіння

Нардеп пояснила, чому "слуги" повторно криміналізували п'яне водіння

Ірина Верещук закликала підвищувати штрафи також за інші порушення ПДР.

Нардеп від Слуги народу Ірина Верещук розповіла, чому Рада повторно криміналізувала вчинення ДТП у п'яному вигляді.

За її словами, ця міра не здатна остаточно розв'язати проблему таких водіїв, але всі побачили, до чого призвела декриміналізація.

У коментарі OBOZREVATEL Ірина Верещук зазначила, що законопроект №2695 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху" був прийнятий тільки в першому читанні та може бути відкоректований.

З усім тим вона зазначила, що депутати підтримали декриміналізацію п'яного водіння, бо ініціатори закону – Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності на чолі з Денисом Монастирським – наполягали на тому, що це непродуктивна міра. Однак після смертельної ДТП на Старообухівській трасі всі "побачили до чого воно призводить".

Читати такожЗагибель сім'ї у ДТП під Києвом: водієві повідомили підозра

"Власне, ініціатори – комітет Монастирського – наполягали на тому, що це непродуктивна міра. Якщо ми криміналізуємо, і це не допомагає, треба підіймати штрафи. Ну, побачили до чого воно призводить", – зазначила вона.

Однак на думку Верещук, криміналізація повною мірою не може розв'язати питання з такими водіями.

"Хоча я вважаю, що даній особі, тому що людиною його назвати важко, зовсім байдуже – була б криміналізована ця стаття чи ні. Тому що він вже сидів і знову скоїв злочин на дорозі. То що це був кримінальний злочин, то що він відсидів – це все не справило на нього ніякого враження. І дійсно, тільки те, що стаття буде криміналізована, не вирішує питання по суті. Сьогодні Антон Геращенко влучно зауважив, що як показує статистика, якщо такий злочин у кримінальному кодексі передбачено, то люди сидять менше заявленого терміну. Це не вирішувало питання по суті", – заявила вона.

Також Верещук зазначила, що з новим законом будуть збільшені штрафи й за інші порушення ПДР.

ДТП під Києвом

Раніше президент Володимир Зеленський заявив про необхідність більш жорсткої кримінальної відповідальності за водіння в нетверезому стані, у разі загибелі людей у результаті дорожньо-транспортної пригоди.

Нагадаємо, 12 липня під Києвом на Старообухівській трасі автомобіль Mercedes врізався в мікроавтобус Mercedes Sprinter, а потім вилетів на зустрічну смугу і зіткнувся з Hyundai.

У результаті аварії загинула ціла сім'я – чоловік і дружина, 8-річна дівчинка та 10-річний хлопчик. Вижила 12-річна дитина, вона перебуває у важкому стані.

 

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти