"Це небезпечно": Росія підніме бунт на Донбасі через миротворців – Кравчук

Україна не може вирішити конфлікт на Донбасі за допомогою миротворців - Кравчук / УНІАН

Україні потрібно шукати альтернативні варіанти компромісу на Донбасі.

Наразі миротворчі сили на Донбасі розмістити неможливо. Для цього потрібні десятки тисяч людей, які повинні забезпечити безпеку кордону. Проти цього рішуче виступає і Росія, яка не погоджується на такі умови.

Про це заявив перший президент України, голова делегації Києва у Тристоронній контактній переговорній групі з питань врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук у інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.Читати такожПовернення Донбасу в Україну: Кравчук розповів, яким буде перший крок Києва

За його словами, у разі введення миротворців на Донбас за українським сценарієм, Росія буде активно саботувати цей процес, що стане небезпечним прецедентом.

"Це завдання для нас нездійсненне. Зараз ми маємо більше 400 кілометрів кордону. А брати кордон потрібно увесь. Це десятки тисяч людей. Ми маємо справу з великою країною – Росією, вона каже, що можна поставити тільки на лінії розмежування, але не на кордоні. Вона буде заперечувати – піднімати внутрішню опозицію в Україні в цих районах. Це стає небезпечним і вибухонебезпечним", - сказав Кравчук.

Він підкреслив, що Київ повинен шукати варіанти врегулювання конфлікту на Донбасі, які базуються на економічних аспектах і встановленні особливого адміністративного управління у ОРДЛО.Читати такожУкраїна надасть згоду на російську мову на Донбасі: Кравчук озвучив головну умову

Раніше Кравчук розповів, чи зможуть Мінські угоди врегулювати російсько-український конфлікт на Донбасі. За його словами, Україна повинна робити все, щоб опинитися у виграшній позиції.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти