Навіщо Зеленському насправді потрібне опитування

Зеленський може розпустити Раду / УНІАН

Президентське опитування - це "вилка" для Верховної Ради.

Давайте уявимо собі, що опитування Володимира Зеленського, таки вдалось, голосів було багато, результати однозначні і тепер у авторів затії на руках п'ять чітких "наказів" від народу.

Судячи з першого питання, результати будуть цілком імпертивними. І за результатами опитування офіс, очевидно, внесе до Верховної Ради відповідні законопроекти. "Інакше навіщо потрібне було це опитування?"- запитають виборці і будуть праві.

А далі два сценарії.

Якщо офісу вдасться організувати відповідну підтримку своїх ініціатив, то гра коштувала свічок - президент молодець і люди задоволені. Якщо ж законопроекти запропоновані офісом будуть провалені, це стане прямим ударом по іміджу і впливу глави держави.

Читати такожОпитування Зеленського схоже на аферуАле такий провал знову породжує два сценарії.

Або президент стає предметом критики і насмішок, але тримає удар і, всупереч втраті рейтингів, погоджується з волею парламенту.

Або..."відмова депутатів проголосувати за волю народу" стає чудовим приводом, щоб розпустити саму Верховну раду.

Думаю, приблизно такий сценарій і розробляється. Не факт, що наступні дострокові вибори будуть більш успішними для партії влади, але це хороша спроба врятувати рейтинги глави держави і, можливо, початок підготовки до наступних президентських виборів.

Новини заразКонтакти