Під час перегляду відвисне щелепа: найкращі фільми про штучний інтелект

Які фільми про штучний інтелект варті перегляду / Колаж: Главред, фото: скріншоти з фільмів

Мало хто знає, які є фільми про штучний інтелект, але вони точно варті уваги.

Під час вибору кіно на вечір, не часто почуєш: "Як називався фільм про штучний інтелект?", адже здебільшого всі обирають комедії, триллери чи драми. Однак пропонуємо підбірку фільмів про новітні технології, які точно не залишать вас осторонь.

Творець (2023)

У сюжеті йдеться про те, що штучний інтелект, створений людьми для вирішення глобальних проблем, спочатку справді став у пригоді людству. Однак згодом у його програмі відбувся збій, що спричинив катастрофічні наслідки.

В самому центрі Лос-Анджелеса вибухнула ядерна бомба, після чого розпочалася запекла боротьба між людьми і роботами за обмежені ресурси, що залишилися. Агент Джошуа отримав місію: знищити новітню таємну зброю, розроблену штучним інтелектом. Але під час виконання завдання він виявляє дівчинку-робота, яка виглядає і поводиться як людина, проте володіє здатністю керувати будь-якими електронними системами. Тоді Джошуа стикається з дилемою.

Критичний баг (2022)

У фільмі розповідається про події у майбутньому, а саме 2045 році, коли майже всю роботу виконує штучний інтелект — навіть вдома у старомодної Аліси. Однак у її містечку раптово розпочинається повстання машин, андроїди зачиняють її будинок та будинки сусідів нібито заради безпеки. Однак насправді ці створіння тепер готові на все, щоб змінити існуючу реальність.

Суперінтелект (2020)

У фільмі суперінтелект, що здатний керувати всіма технологіями світу, розглядає три можливі варіанти майбутнього для людства: врятувати його від усіх негараздів, підкорити або ж повністю знищити. Щоб ухвалити остаточне рішення, він вирішує обрати піддослідного — людину, яка стане ключем до долі світу.

Вибір зупиняється на Керол Пітерс — середньостатистичній американці, яка переживає непростий період у житті. Вже немолода, вона втратила і кар'єру, і особисте щастя. Раптово, штучний інтелект, який говорить голосом коміка Джеймса Кордена, повідомляє Керол, що протягом трьох днів він спостерігатиме за її діями. За цей короткий термін вона повинна кардинально змінити своє життя, знайти втрачене кохання та довести, що людство варте порятунку.

Дитя робота (2019)

У фільмі йдеться про те, що світ переживає глобальну катастрофу, внаслідок якої все людство зникає. Проте в глибині підземного бункера активується аварійна програма. Високорозвинений робот зі штучним інтелектом обирає один із збережених ембріонів і починає вирощувати його, як свою власну дитину. Ця дитина — людська.

Робот на ім’я Мати переконує Доньку, що світ зовні непридатний для життя, і виховує її у безпечному середовищі станції, навчаючи дівчинку різним наукам. Донька росте з переконанням, що вона є початком нової ери для людства. Однак одного дня на станцію проникає незнайома жінка. Її поява змушує дівчинку засумніватися у всьому, що вона знала про навколишній світ і справжні наміри Матері-робота.

Перевага (2014)

Сюжет фільму розповідає про видатного науковця, доктора Вілла Кастера, одного з провідних фахівців у галузі дослідження штучного інтелекту. Його мета - створити суперкомп’ютер, здатний не лише мислити, але й відчувати, об’єднавши інтелект і знання всього людства. Однак задля досягнення цієї мети Кастер вдається до спірних експериментів, які привертають увагу не лише наукового світу, але й терористичного угруповання, що виступає проти технологічного прогресу.

Терористи намагаються знищити всі його розробки й смертельно поранили самого Кастера. Проте, навіть перед обличчям смерті, вчений встигає реалізувати своє грандіозне дослідження. Завдяки зусиллям його дружини і колеги, свідомість Кастера завантажують у комп’ютер, перетворивши його на частину власного винаходу. Однак наслідки цього передбачити не міг ніхто.

Що таке штучний інтелект?

Штучний інтелект - властивість штучних систем виконувати творчі функції. Він пов'язаний з подібним завданням використання комп'ютерів для розуміння людського інтелекту, але не обов'язково обмежується біологічно правдоподібними методами. Про це повідомляє Вікіпедія.

Інші новини про фільми, що можуть вас зацікавити:

Новини заразКонтакти