У Каннах оголошено переможців найпрестижнішого кіноогляду: Україна – серед лауреатів

Український документальний фільм про Бабин Яр отримав нагороду Каннського кінофестивалю / УНІАН

Стрічка "Бабин Яр. Контекст" про події Голокосту в Україні, знята режисером Сергієм Лозницею, отримала нагороду" Золоте око" Каннського кінофестивалю.

Вчора ввечері відбулася урочиста церемонія закриття 74-го Каннського кінофестивалю, на який цього року були покладені великі надії. За два з гаком роки, поки кінофестиваль не проходив через COVID-19, інтерес до нього лише посилився.

Відзначимо, що в цьому році на Каннському кінофестивалі не було одного очевидного фаворита, якому всі передбачали перемогу – навпаки, було чимало гідних кінокартин, кожна з яких отримала багато позитивних відгуків. Водночас вибір журі кінофестивалю багатьох здивував.

Повний список всіх переможців Каннського кінофестивалю 2021

Україна теж не залишилася без статуетки. Стрічка "Бабин Яр. Контекст» про події Голокосту в Україні, знята режисером Сергієм Лозницею, отримала спеціальну нагороду» Золоте око" Каннського кінофестивалю. Її з 2015 року вручають за найкращий документальний фільм, який бере участь в одній із секцій кінофестивалю.

Також окремої уваги відзначилася стрічка Елі Граппа "Ольга" про українську гімнастку, яка повинна зробити складний життєвий вибір, поки в її країні відбувається Євромайдан. Вона отримала приз за найкращий сценарій ювілейного 60-го Каннського тижня.

Читати також"Хочу, щоб про Україну говорили": Володимир Мула відверто розповів про фільм Юкі

Раніше Главред писав, що в Україні хочуть скасувати обов'язкову озвучку фільмів українською мовою. У парламенті стурбовані негативним впливом карантину на кіноробів в Україні.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти