Енола Холмс - в мережі розгорівся скандал з нового фільму всесвіту Шерлока Холмса

Енола Холмс / Netflix

Жвава письменниця Ненсі Спринглер вирішила адаптувати пригоди Шерлока Холмса під маленьку дівчинку, але не врахувала, що порушила авторські права.

Письменниця Ненсі Спрінгер і творці фільму Енола Холмс - про жіночій версії легендарного детектива, не врахували, що використовували матеріали за мотивами твору Артура Конана Дойля, які все ще знаходяться під захистом авторських прав його спадкоємців, і спровокували скандал.

Спадкоємці письменника Артура Конана Дойла подали в суд на Netflix, студію Legendary і письменницю Ненсі Спрінгер за порушення авторських прав, пише Deadline.

Книги і прийдешня адаптація про юну детектива Энолу Холмс — сестру відомого детектива, навколо якої будується цілий книжковий цикл The Enola Holmes Mysteries, виявляється порушують авторське право.

"Порушення авторських прав відбувається через несумлінне копіювання оригінальних творчих рішень Конана Дойла в історіях про Шерлока Холмса", - йдеться в 19-сторінкової скарги, яка прийшла до суду Нью Мехіко..Читати такожДата виходу Мулан 2020 під загрозою

Справа в тому, що твори про знаменитого детектива, написані до 1923 року, вже перейшли в статус суспільного надбання, але ось останні десять історій — опубліковані з 1923 по 1927 — ні.

І спадкоємці Дойла стоять на тому, що книги про Энолу Холмс і прийдешній фільм незаконно запозичують якраз матеріал цих пізніших історій. Показово, що власники вирішили подати позов лише ближче до виходу фільму — він з'явиться на Netflix у вересні.

Енола Холмс 2020 - сюжет, актори і дата виходу

Сюжет фільму та книги розповідають про сестру Шерлока, яка відправляється в Лондон, щоб розшукати зниклу матір.

Роль Еноли, як і продюсерська місце отримала Міллі Боббі Браун ( Одинадцята в серіалі Дуже дивні справи), а Шерлока втілив Генрі Кавілл (Людина зі сталі, Відьмак на Netflix).

У фільмі зіграють:

Постановкою займається Гаррі Брэдбир. Сценарій написав Джек Торн.

Netflix покаже фільм у всіх країнах, крім Китаю.

Автор: Олександр Галайда
Новини заразКонтакти