Навіщо розставляти вдома активоване вугілля: хитрість від досвідчених господинь

Навіщо розставляти вдома активоване вугілля/ ua.depositphotos.com, скрин

Активоване вугілля – це простий та економічний спосіб позбутися від набридливої побутової проблеми.

Активоване вугілля напевно є у кожній аптечці. Але мало хто здогадується, що його можна використовувати не лише у медичних цілях, а й для вирішення різних побутових проблем.

Зокрема, такий простий і недорогий аптечний засіб допоможе, якщо гостро постало питання, як позбутися неприємних запахів у квартирі або будинку.

Найчастіше у таких випадках ми просто купуємо освіжувач для повітря. Проте в такій ситуації можна обійтися і без магазинної хімії. Щоб вдома був приємний запах, можна застосувати і підручні засоби, а не одразу бігти у магазин.

Активоване вугілля здатне нейтралізувати неприємні запахи. Це особливо актуально для тих місць в оселі, де вони скупчуються – наприклад, поблизу сміттєвого відра. Як би регулярно ви не виносили сміття, все одно частина запахів встигає "закріпитися" у тій ділянці житла, де воно перебувало.

Щоб позбутися неприємного запаху, достатньо поставити поблизу сміттєвого відра ємність з 5-8 таблетками активованого вугілля. Вони вбиратимуть у себе запахи.

Таким же трюком можна скористатися, щоб прибрати неприємні запахи у холодильнику.

Ще один цікавий спосіб застосування активованого вугілля, щоб покращити запах вдома – розставити його у тарілочках по оселі, крапнувши зверху по кілька крапель вашої улюбленої ефірної олії. Приємний аромат буде поширюватися по кімнатах, а вугілля у той же час сприятиме тому, щоб запах тримався довше.

Можна також поставити активоване вугілля з кількома краплями ефірної олії у шафу – тоді звідти зникнуть неприємні запахи, а ваш одяг вбере у себе приємний аромат.

Читайте також:

Автор: Альона Вороніна
Новини заразКонтакти