Навіщо кидати каштани у пральну машину: хитрість для прання одягу, про яку знають одиниці

Каштани можуть замінити пральний порошок/ ua.depositphotos.com, УНІАН

Простим лайфхаком можна скористатися для заміни прального порошку загалом або щоб відіпрати жирні плями.

Каштани можуть пригодитися не лише для творчих виробів своїми руками, які час від часу потрібно робити дитині у школу. Насправді їх можна використовувати і для вирішення багатьох побутових питань.

Знадобляться каштани і під час прання завдяки одній своїй чудовій особливості. Вони будуть ефективними, якщо у вас виникла проблема, як випрати одяг у пральній машині без порошку.

Звичайні каштани – це натуральний миючий та піноутворюючий засіб. Якщо додати їх у пральну машину, вони допоможуть позбутися жирних плям, пилу та інших забруднень. Вони мають ледь відчутний приємний аромат.

Проте потрібно обов’язково дотримуватися певних правил. Ні в якому разі не кидайте каштани у барабан цілими – користі від цього не буде, а от машинку можна пошкодити.

Перед пранням каштани потрібно розрізати на частини і покласти у лляний мішечок, який міцно зав’язати. Далі мішечок кладемо у барабан разом з одягом і вмикаємо прання.

Можна застосувати також інший спосіб. Розрізаємо чисті каштани на частини, заливаємо водою і залишаємо на ніч. Після цього розчин потрібно процідити. Під час прання рідину заливаємо у відсік для прального порошку.

Як приготувати домашній пральний порошок з каштанів

Потрібно спочатку загорнути каштани у рушник і побити молотком на дрібні частини. Потім перемолоти середину каштанів у блендері, висипати подрібнену масу на застелене пергаментом деко і висушити. Сушити можна як на відкритому сонці, так і в духовці. У другому випадку потрібно робити це обережно і на мінімальній температурі.

Коли подрібнені каштани висохнуть, висипати їх у скляну банку і закрити кришкою.

Перед пранням 3,5 столових ложки засобу змішати з двома третинами склянки гарячої води. Суміш збовтати, поки не утвориться густа піна. Далі процідити її і заливати у відсік для прального порошку.

Не обов’язково виливати одразу все – таку кількість утвореної суміші порошку і води можна розділити на 2-3 рази. Залишки потрібно зберігати у холодильнику і використати не довше, ніж через тиждень.

Також варто пам’ятати, що сушені каштани не повинні контактувати з поверхнями, на яких ви готуєте їжу. А деко, на якому ви їх будете сушити, потім потрібно добре вимити.

Читайте також:

Автор: Альона Вороніна
Новини заразКонтакти