Важливі, але забуті: навіщо потрібні поперечні прорізи на тертці збоку

Поперечні прорізи на тертці збоку - для чого різні боки на тертці / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Досвідчений кухар розкриває секрети використання тертки, пояснюючи, як кожен проріз може стати в нагоді та, для чого потрібний кожен бік на тертці.

Кухарі й господині часто використовують тертку, проте багато хто не знає, для чого призначені різні сторони цього кухонного інструменту. Професійний кухар та авторка YouTube-каналу "MyRecipes", детально розповідає, як правильно використовувати всі сторони тертки, щоб отримати максимальну користь.

Навіщо потрібні поперечні прорізи на тертці

Кухар також звертає увагу на сторону з великими прорізами, яка використовується для нарізки продуктів.

"Якщо у вас немає овочерізки, ця сторона стане в пригоді для нарізання сиру чи овочів тонкими скибочками", – пояснює вона.

Тертка дозволяє отримати рівномірні скибочки картоплі, які ідеально підходять для таких страв, як картопляний гратен або шаруваті овочеві запіканки.

Дивіться відео про те, навіщо потрібні поперечні прорізи на тертці:

Який бік тертки для дерунів - яку сторону тертки використовувати для морквяного пирога

Найбільш очевидна сторона тертки з великими отворами, призначена для подрібнення сиру. За словами блогерки, сторона з великими отворами тертки "ідеально підходить для кесадільї, тако, чилі та багатьох інших страв".

Вона зазначає, що подрібнений сир швидко розтоплюється та додає стравам кремовості. Однак велика тертка не обмежується тільки подрібненням сиру.

Ця ж сторона чудово підходить для натертої картоплі для хеш-браунів або дерунів. Після натирання картопля набуває ідеальної текстури для смаження, роблячи страву хрусткою і смачною.

"Якщо ви хочете покласти овочі в кекси або пироги, використовуйте велику сторону для тертки, вона ідеально підходить для моркви, кабачків, капусти і навіть для нашого доброго друга - цвітної капусти", - вказує вона.

Для чого потрібні маленькі тертки - яку сторону тертки використовувати для салатів

Третя сторона з меншими отворами призначена для дрібнішого натирання. Курах рекомендує використовувати її для твердих сирів, таких як пармезан, або для страв, де потрібні дрібні шматочки, як-от паста або салати.

"Ця сторона чудово підходить для пасти, де важливо отримати дрібні шматочки, що легко тануть на страві. Напевно, один з моїх улюблених способів використання цієї сторони вашої тертки - це приготування свіжих панірувальних сухарів. Візьміть черствий хліб або підсмажений хліб і просто пропустіть його по тертці. Вийдуть ідеальні, дуже дрібні панірувальні сухарі. Чим твердіший і хрусткіший хліб, тим легше це буде зробити", – додає вона.

Навіщо на тертці сторона із зубчиками - який бік тертки для цедри

Четверта, найменш використовувана сторона тертки, з дуже маленькими отворами призначена для натирання твердих продуктів, таких як шоколад, імбир або навіть господарське мило.

Блогерка пояснює: "Ця сторона ідеально підходить для натирання замороженого вершкового масла, що робить випічку неймовірно пухкою". Вона також рекомендує використовувати мікроотвори для натирання цитрусової цедри, часнику або свіжих панірувальних сухарів.

Для чого різні боки на тертці

Блогерка підкреслює, що тертка – це не просто інструмент для подрібнення сиру, а й багатофункціональний помічник для роботи з багатьма продуктами.

"Це ідеальний інструмент для натирання овочів, шоколаду, масла і навіть господарського мила", – підсумовує вона.

За її словами, якісна тертка допоможе спростити роботу на кухні.

Що відомо про YouTube канал "MyRecipes"

YouTube канал "MyRecipes" - це платформа, присвячена кулінарії, де професійний кухар та блогер ділиться різноманітними рецептами та корисними порадами щодо приготування страв. Канал пропонує глядачам прості та смачні ідеї для приготування, а також демонструє практичні методи використання кухонних інструментів для покращення процесу приготування їжі.

"MyRecipes" активно взаємодіє з аудиторією, пропонуючи творчі рішення для домашньої кухні та підтримуючи глядачів у їх кулінарних експериментах. Канал став популярним серед людей, які шукають натхнення для приготування смачних і корисних страв у повсякденному житті. Аудиторія каналу - понад 275 тисяч користувачів.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти