Простіше і швидше вже нікуди: як зварити буряк за 15 хвилин

Як швидко зварити буряк у мікрохвильовці в пакеті / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Якщо вам потрібно швидко зварити буряк, то цей рецепт для вас.

Варений буряк - основний інгредієнт для багатьох салатів, супів і закусок. Але традиційний спосіб варіння може зайняти занадто багато часу, особливо якщо буряк великий. Однак є швидкий і зручний спосіб приготувати цей коренеплід - у мікрохвильовці, пишуть Вікна.

Питання "Чи можна зварити буряк у мікрохвильовці?" тепер не викликає сумнівів - це можливо і дуже просто!

Як зварити буряк за 15 хвилин?

Щоб зварити буряк у мікрохвильовці, дотримуйтесь цього простого рецепта:

  1. Ретельно вимийте маленькі коренеплоди. Проткніть їх ножем у кількох місцях, щоб прискорити процес приготування. Можете також обрізати хвостик.
  2. Помістіть буряк у пакет для запікання і щільно закрийте його. Обов'язково зробіть проколи зубочисткою у верхній частині пакета, щоб випустити пар і запобігти його розриву.
  3. Помістіть пакет із буряком на скляну тацю в мікрохвильовку. Встановіть потужність 800 Вт і готуйте буряк 2 хвилини. Потім дайте мікрохвильовці охолонути одну хвилину і повторіть процес ще 2 рази. Загальний час приготування становитиме близько 6-8 хвилин, залежно від розміру буряка та потужності пристрою.

Чим корисний буряк?

Буряк захищає від ультрафіолету, підвищує рівень гемоглобіну, допомагає в разі втоми, корисний для вагітних і людей, які мають когнітивні проблеми. Харчова цінність буряка робить його корисним для тих, хто хоче схуднути або тримати своє тіло в бажаній формі. У 100 г вареного овоча всього 44 калорії. Він містить 2 г клітковини, яка дає відчуття ситості та необхідна для збільшення корисних бактерій у шлунково-кишковому тракті.

Готовий буряк стане м'яким і легко протикатиметься ножем. Після приготування акуратно розріжте пакет ножем, щоб уникнути опіків від пари. Дочекайтеся, поки буряк охолоне, і очистіть його від шкірки.

Яйця, скільки варити яйця, інфографіка Главред / Інфографіка: Главред

Як зварити буряк у мікрохвильовці в скляному посуді?

Замість пакета для запікання можна використовувати скляний посуд із кришкою. Налийте трохи води на дно посуду, щоб створити пару. Накрийте кришкою і готуйте буряк так само, як у пакеті.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти