Вийде набагато смачніше: як правильно різати ошийок на шашлик – головний нюанс

Як правильно різати ошийок на шашлик / колаж: Главред, фото: pixabay

Правила нарізання м’яса є дуже важливими, якщо ви хочете отримати ніжний та соковитий шашлик.

Смак шашлику залежить від багатьох умов - якість м'яса, склад маринаду, порода деревини, яка використовується для вогню і, звичайно, майстерність кулінара. Значення має і те, як нарізати м'ясо для шашлику. Главред розповідає про всі нюанси, щоб страва вийшла надзвичайно смачною.

Вам також може бути цікаво: Неоднозначний варіант: експерти найкорисніше та найбезпечніше м'ясо - рейтинг.

Як правильно різати м'ясо на шашлик уздовж чи поперек

Багато людей задаються питанням, як нарізати шашлик, щоб він був і м’яким і соковитим одночасно. І відповідь тут тільки одна – м'ясо варто різати поперек, адже перерізані волокна втрачають жорсткість, і страва виходить м'якою.

Якого розміру треба різати м'ясо на шашлик

Для нанизування на шампур оптимальними вважаються кубики зі стороною 4 см. Крім того, правильно різати м'ясо на шашлик потрібно так, щоб шматочки виходили в формі конуса, але якщо у вас так не виходить – це не страшна помилка. Важливо і те, щоб вони були однакові за розміром. Тоді всі порції рівномірно просмажаться.

Як визначити напрямок волокон у м'ясі

Зазвичай волокна можна визначити за їхньою структурою. Вони матимуть ледь помітні лінії, якщо розрізати м’ясо уздовж, якщо впоперек – видно, як волокна з’єднані між собою. Крім того, коли м'ясо нарізане тонкими шматками впоперек, крізь волокна можна просунути палець. З повздовж нарізаними шматками так зробити не вийде.

Дивіться відео, як приготувати смачний шашлик:

Який буває шашлик

Назва страви походить від кримсько-татарської назви "шишлик" - рожен. Страву готують із баранини дрібної нарізки, нанизаної на шампур і запеченої на деревному вугіллі в мангалі; при цьому можливе застосування маринаду, від найпростіших спецій (сіль, чорний перець, оцет) до складних багатокомпонентних складів, які потребують особливого приготування. Пізніше назва "шашлик" (на Заході зазвичай називають - барбекю) закріпилася за стравами зі свинини, птиці, риби, овочів, грибів, приготованими у такий самий спосіб, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Новини заразКонтакти