Макарони більше не розварюватимуться: чоловік показав простий лайфхак з льодом

Як зробити, щоб макарони не розварювались - простий лайфхак з льодом / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, pexels

Любителі пасти були приголомшені, коли дізналися, що достатньо одного кубика льоду, щоб миттєво вгамувати окріп, який загрожує перелитися через край каструлі.

Чоловік підірвав уяву людей, придумавши розумний трюк, щоб уникнути виплескування окропу з каструлі з макаронними виробами.

Кожен робив це раніше. Ви варите макарони, відволікаєтесь на секунду, і раптом окріп виплескується через край. Звичайно, ви можете зменшити вогонь, щоб цього не сталося, але що, якби ви все ще могли варити макарони на високому вогні, але просто зупинити утворення бульбашок? Про це пише Mirror.

Один чоловік здивував людей, використовуючи кубик льоду. Цей лайфхак був описаний як "необхідність", оскільки люди кажуть, що "повинні спробувати його якомога швидше". Користувач TikTok, чиє відео було поширене через @Lifehacks і зібрало колосальні п'ять мільйонів переглядів, сказав: "Мозок вибухнув. Я не вірив у це, тож мусив спробувати сам!".

У кліпі, коли вода починає закипати, чоловік кидає в каструлю кубик льоду, і він миттєво знижує температуру - запобігаючи переливанню через край.

Дивіться відео про те, як зробити так, аби макарони не розварювались, а вода з каструлі не викіпала:

Насправді існує дуже гарне наукове пояснення того, чому кубик льоду зупиняє кипіння води в каструлі.

Згідно з повідомленням на physics.stackexchange.com: "Коли ви ставите каструлю з водою на плиту і вмикаєте конфорку, джерело тепла плити нагрівається відносно швидко, але вода закипає не відразу. З багатьох причин потрібен час, щоб вода нагрілася, або, іншими словами, щоб тепло конфорки передалося всій каструлі з водою.

"Коли ви додаєте кубик льоду в киплячу воду, ви дуже швидко охолоджуєте окріп, що призводить до того, що вода перестає кипіти. Потім знадобиться деякий час, щоб тепло від конфорки знову нагріло воду до кипіння".

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти