Кращий лайфхак для холодів: імунолог розповіла, як не захворіти взимку

Як не захворіти взимку - імунолог розповіла про просте рішення / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Кожен хоче уникнути хвороб взимку і, користуючись цією порадою від експертів, ви зможете почуватися здоровими протягом всього періоду холодів.

Якщо ви відчайдушно намагаєтеся уникнути застуди, то ці поради від експертів для вас.

У розмові з "I Paper" імунолог д-р Дженна Макчіокі поділилася найважливішими, на її думку, речами, які ви можете зробити, щоб залишатися здоровими протягом всієї зими - і одна з них неймовірно проста: харчуватися відповідно до сезону.

Доктор Маккіочі пояснює, що це пов'язано з тим, що рослини так само страждають від короткого дня та нестачі світла, як і ми, тому вибір сезонних продуктів може означати, що вони більш багаті поживними речовинами, ніж продукти, які не відповідають сезону.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як уникнути протягів у вашому домі або квартирі в зимовий період, рекомендуємо наш матеріал: Як утеплити вікна на зиму: чоловік показав геніальний трюк із бульбашковою плівкою.

"Наше самопочуття переплітається зі зміною сезонів. Так само, як ми пристосовуємося до незначних змін температури і тривалості дня, так само і рослини, які ми їмо. Ось чому я докладаю свідомих зусиль, щоб узгодити свій раціон з сезоном", - пояснює вона.

"Коли сонячного світла стає менше, рослини перестають виробляти їжу і починають заощаджувати енергію, щоб протриматися до весни. Їх енергія повертається до коріння, а рівень певних фітохімічних речовин, наприклад, каротиноїдів, підвищується.

"Зараз я зосереджуюсь на помаранчевих сезонних продуктах, таких як кабачки та гарбузи, які багаті на бета-каротин (рослинний вітамін А, відомий як антиінфекційний вітамін) і найкраще засвоюються з джерелом жиру".

Це означає, пояснює Маккіочі, що настав час запекти гарбуз, делікатно приправлений травами, що асоціюються з зимою, такими як розмарин або чебрець - які, за її словами, також можуть бути корисними для здоров'я, а також дуже смачними на смак.

Імунолог також рекомендує вживати в їжу продукти з високим вмістом вітаміну С - звісно, в сезон. До них відносяться ожина, бузина та сацума - всі вони допоможуть підтримати вашу імунну систему. Вона також радить додати до свого раціону деякі ферментовані продукти, такі як кімчі, і переконатися, що ви регулярно включаєте гриби в їжу, оскільки вони "наповнені бета-глюканами, які підтримують імунну функцію".

Вона також радить замінити звичайний англійський чай або каву на трав'яні чаї, щоб забезпечити достатню гідратацію - те, що багато хто з нас забуває в холодні місяці, коли ми відчуваємо меншу спрагу.

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти