Як видалити стійкий жир із дверцят духовки: потрібно змішати всього 2 інгредієнти

Як видалити стійкий жир із дверцят духовки / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Застарілий жир у духовці - одна з найскладніших проблем для будь-якої господині.

Ви дізнаєтеся:

Скляні дверцята духовки часто піддаються забрудненням від жиру і їжі, що може істотно псувати зовнішній вигляд кухні. Позбутися таких плям дуже непросто, але знаючи народну хитрість, будь-хто може впоратися з цим завданням.

Звідки береться жир на дверцятах духовки?

Під час приготування їжі бризки олії, соусів та інших продуктів потрапляють на дверцята і стінки духовки, і якщо не чистити їх вчасно, жир може затвердіти і стати складним для виведення.

Чим відмити застарілий жир у духовці?

Застарілий жир у духовці - одна з найскладніших проблем для господині. Однак, існують ефективні способи, які допоможуть вам впоратися з цим завданням. Один із найпростіших і найпопулярніших методів - використання суміші харчової соди та білого оцту. Цей натуральний засіб допомагає розчиняти навіть застарілий жир, пише express.

Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

Як відмити скляні дверцята духовки за допомогою соди та оцту:

Чому з'являються жирні плями на кухні?

Ці забруднення утворюються через дрібні крапельки жиру, які під час приготування їжі розбризкуються по приміщенню кухні. Ці крапельки здатні полетіти на пристойні відстані - жирний наліт ви можете виявити, наприклад, і на стіні, протилежній від плити.

Альтернативні способи чищення

Якщо ви не хочете витрачати час на приготування домашніх засобів, існує готове рішення - Magic Erasers від Mr. Clean. Це спеціалізований засіб, який являє собою губку з меламінової піни. Вона має абразивні властивості та здатна легко видаляти забруднення без використання агресивних хімікатів.

Експерт з прибирання Мелісса Джордж рекомендує цей продукт як простий і ефективний спосіб очищення скляних дверцят духовки. Досить просто змочити губку і потерти забруднені ділянки. Його ви навряд чи знайдете на прилавках наших магазинів, але можете замовити в Інтернеті.

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти