Як прибрати жирні плями з одягу: лайфхак з TikTok збереже ваші нерви

Як прибрати застарілі плями жиру на одязі / Колаж: Главред, фото: скріни з відео

Жирні плями завжди стають неприємним сюрпризом, однак, якщо знати один лайфхак, мороки з ними майже не буде.

Смачне застілля або ігри дітей з їжею часто закінчуються глибокими забрудненнями одягу, який, здається, вже не відіпрати. Не виняток і жирні плями, які деколи "не бере" навіть найпотужніша хімія.

Але викидати забруднений одяг одразу не варто, його можна з легкістю відчистити, якщо знати одну пораду з TikTok. Українська блогерка Діана Головець розповіла, як видалити жирні плями, які не відпираються звичайним порошком.

Як вивести стару жирну пляму з кольорового одягу в домашніх умовах

Для того, щоб позбутися жирних плям Головець радить нанести на забруднення спершу засіб для миття посуду, а поверх нього - ложку з гіркою соди. Потріть утворену суміш губкою та відправте ще раз у пральну машинку. Після цього ваш одяг буде ідеально чистий.

Дивіться відео, як відчистити кольорову футболку від жирних плям:

Як видалити старі жирні плями з одягу

Якщо застаріла жирна пляма не зникає з одягу навіть після застосування агресивних миючих засобів, можна спробувати розчинити 4 столові ложки соди в чверті склянки теплої води. Цю суміш необхідно нанести на усі забруднені місця та почекали 1 годину. Коли час вийде, достатньо промити одяг дати йому висохнути.

Як вивести стару жирну пляму від рослинної олії

Олія особливо складно виводиться із тканини, але врятувати одяг у такому випадку може тальк. Для цього потрібно покласти на прасувальну дошку папір, поверх викласти річ з плямою та нанести на неї тальк. Прикрийте її ще одним шаром паперу і попрасуйте одяг річ гарячою праскою. Після того, як жир "відійде" варто додатково замочити одяг в теплій воді з милом.

Хто така Діана Головець?

Діана Головець - українська блогерка, за якою стежать більше 130 тисяч користувачів в Instagram та 70 тисяч в TikTok. Діана розповідає про те, як збудувала будинок мрії за 6 місяців, а також ділиться порадами та лайфхаками щодо прибирання та облаштування дому.

Інші новини про догляд за одягом:

Новини заразКонтакти