Як зробити світло, якщо немає електрики: що зробити, щоб урятувати житло від непроглядної темряви

Як зробити світло, якщо немає електрики: що зробити, щоб урятувати житло від непроглядної темряви

"Як зробити світло, якщо немає електрики?" - питання дуже актуальне в ту пору, коли в країну знову повернулися блекаути.

В Україні, зі зрозумілих причин, знову повернулися масові відключення електрики. І нехай їх переносити напередодні літа трохи легше, ніж взимку, все одно хорошого мало. Але, як повідомляє проєкт HD Channel, є все ж кілька трюків, які допоможуть приборкати блекаути.

Як зробити світло якщо немає електрики?

По-перше, варто спробувати альтернативні джерела світла:

По-друге, можна зробити світильник своїми руками.

Олійна лампа - потрібні тканинний гніт, посудина з міцних матеріалів і пісна олія). З одного боку - робиться легко і швидко. З іншого боку тут, знову ж таки, ситуація в дусі "свічка горіла, але світла не давала". Ну і пожежонебезпека зростає.

Світильник із банки - потрібна невелика скляна посудина, знову ж таки - гніт і пальне (або пісна олія, або віск). Проблеми приблизно ті самі, що й у масляних ламп.

Для тих, хто ще пам'ятає шкільний курс фізики, можна постаратися і перенаправити сонячні промені в кімнаті за допомогою дзеркал. Щоправда, допоможе вдень і тільки за гарної погоди.

Що таке HD Channel?

HD Channel - відеопроєкт, який присвячений створенню різних гаджетів для дому та вирішенню побутових проблем. Наразі на однойменний YouTube-канал підписано 262 тисячі осіб.

Як під'єднати світло, якщо немає електрики?

Ще, звичайно, можна заздалегідь запастися альтернативними джерелами електрики:

Що таке лампочка?

Лампа розжарювання - штучне джерело світла, в якому світло випромінює тіло розжарення, що нагрівається електричним струмом до високої температури. Є нелінійним елементом, оскільки що вища температура, то вищий опір тіла розжарення, у міру розігріву тіла розжарення після увімкнення струм через нього зменшується, повідомляє "Вікіпедія".

Вам також може бути цікаво:

Новини заразКонтакти