Як правильно варити компот: секрети приготування ідеального напою

Рецепт смачного компоту / goodfon.ru

Компот готувати швидко, легко і головне просто, і з цим рецептом ваш напій вийде ідеальним.

Компот - це один з найбільш корисних напоїв. Вариться він з різних ягід і фруктів, тому, вибираючи інгредієнти для приготування, слід враховувати особливості кожного з них.

Компот можна зварити із сухофруктів, з малиною, яблуками, грушею і з будь-якими іншими фруктами.

Час приготування компоту залежить від того, з чого ви будите його варити.

Главред розповість, як зварити смачний і неповторний компот, який порадує вас і ваших близьких.

Як варити компот з фруктів - покроковий рецепт

Вам потрібно:

Перед тим, як почати варити компот, слід ретельно вимити і подрібнити фрукти на однакові шматочки, завдяки чому вони швидше приготуються. З персиків і абрикосів бажано знімати шкірку. Щоб полегшити цей процес, досить занурити фрукт в окріп.

У кип'ячену воду для варіння компоту, перш за все, додається цукор за смаком. Фрукти поміщаються в цей підготовлений сироп. Кип'ятити їх довго не можна - вони розваряться. Якщо в компоті присутні груші і яблука, то їх варто додавати найпершими.

Як варити компот із сухофруктів

Варити компот із сухофруктів варто довше, ніж напій зі свіжих інгредієнтів. Тривалість варіння компоту залежить від ступеня просушування фруктів. Сушені груші і яблука слід кип'ятити не менше 30 хвилин.

Час приготування компоту із сухофруктів можна прискорити. Для цього слід замочити сушені інгредієнти у воді, бажано, на ніч. Так сухофрукти стануть менш жорсткими і зваряться, практично, в два рази швидше.

Дуже важливо, щоб компот із сухофруктів вийшов корисним і смачним. Щоб в напої збереглося максимальна кількість вітамінів, спочатку закип'ятіть воду, потім додайте цукор і, лише потім, закладайте інгредієнти.

Читати такожЯк варити кисіль - найпростіший і смачний рецепт

Послідовність залежить від ступеня жорсткості сухофруктів, тобто чим вище їх ступінь просушування, тим довше вони повинні варитися.

Компот із сухофруктів варити 15-30 хвилин.

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти