Як охолодити автомобіль без кондиціонера: лайфхак, який врятує в спеку

Як охолодити автомобіль без кондиціонера / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Як швидко охолодити машину в спеку – це питання, мабуть, цікавить багатьох водіїв, які не мають кондиціонера в своєму авто.

У спеку автомобіль дуже сильно нагрівається. Єдиним порятунком може стати кондиціонер, але якщо його немає – не біда. Є кілька лайфхаків, які допоможуть охолодити авто.

Вам також може бути цікаво: Чому кондиціонер погано охолоджує: 6 головних причин, які потрібно знати.

Як знизити температуру без кондиціонера

Що можна поставити в машину замість кондиціонера

За словами експертів з «Motor Media Review», охолоджувати салон авто можна не лише кондиціонером, а й за рахунок використання акумуляторів холоду. Це звичайні пластикові пляшки з водою, залишені у морозилці на ніч. Їх можна закріпити десь на підлозі, під дефлекторами заднього ряду або в підсклянниках, поряд з якими не завадить встановити виносний вентилятор, що працює від прикурювача. Використовуючи цей спосіб, можна досягти помітних результатів.

Як зробити холодне повітря в машині

Щоб повітря в салоні автомобіля стало прохолоднішим, можна зробити мокрий обдув. Можете скористатися мокрою ганчіркою, повісивши її на дефлекторі. Коли вона буде висихати, намочуйте її знову. Це гарний спосіб подолати спеку, поки ви стоїте в заторі.

Також можна встановити маленький портативний вентилятор — він впорається з охолодженням не гірше кондиціонера. Його можна встановити над лобовим склом. Зазвичай вони мають одразу спеціальні пристрої для фіксації. Можна використовувати клейку стрічку — нею закріпіть мобільний вентилятор на бортовій панелі.

Тепловий удар / Інфографіка: Главред

Що відомо про "Motor Media Review"?

Motor Media Review – україномовний автомобільний портал, який пропонує широкий спектр матеріалів на автомобільну тематику. Редакція порталу складається з людей, які справді захоплені автомобільною сферою та мають глибокі знання в цій галузі. Вони вміють подавати складну технічну інформацію в простій і зрозумілій формі.

Читайте також:

Новини заразКонтакти