Як позбутися мух: найпростіший саморобний засіб з 2 інгредієнтів

Як позбутися мух/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Для того, щоб легко і швидко позбутися мух, можна скористатися простим засобом, який можна приготувати самостійно в домашніх умовах.

У теплу пору року набридливі мухи стають справжньою проблемою, і відігнати їх від себе та від своєї оселі не так уже й просто. Але є досить прості засоби, які можуть допомогти впоратися з таким завданням – і мухи навіть не будуть до вас наближатися.

Радимо також прочитати матеріал: Як правильно – "зал" чи "зала": відповідь здивує

Авторка YouTube-каналу "Готуємо з Марією" розповіла про те, який найкращий засіб від мух допоможе забути про цю проблему надовго. Цей засіб можна приготувати самостійно вдома.

Для приготування такого засобу будуть потрібні всього два інгредієнти – це листя горіха волоського та яблучний оцет. Мухи, комарі та міль не переносять аромату волоського горіха, тому, після користування таким засобом, можна сидіти під деревом і жоден комар або муха вас не зачепить, зазначає авторка каналу. Яблучний оцет у свою чергу вбиває бактерії та запахи, що приваблюють москітів.

"Приступимо до приготування. Дрібно порізане листя горіха закладаємо у банку та заливаємо оцтом так, щоб він повністю покрив листя горіха. Ставимо настоюватися у тепле місце від 1 до 5 днів. Можна також ставити настоюватися на сонці. Хоча б раз на день потрібно буде перемішувати. Кількість днів залежить від того, наскільки тепло буде там, де буде настоюватися листя", - зазначила вона.

У кого немає часу настоювати декілька днів, можна настояти декілька годин на водяній бані. Настоювати кілька днів буде краще, ніж дві години, але все ж таки дві години можуть виручити.

Поки настій буде на водяній бані, потрібно стежити, щоб вода була гарячою, але не закипіла.

Дивіться відео, як позбутися мух:

Далі настій потрібно процідити. Готовий засіб можна залити в розпилювач і користуватися ним таким чином, або ж натирати шкіру, щоб уникнути укусів мух та комарів. Але якщо будете користуватися розпилювачем, варто мати на увазі, що цей настій може залишити коричневі плями, особливо на білому одязі.

Вас також може зацікавити:

Новини заразКонтакти