Як довго зберегти кабачки в холодильнику та як їх правильно заморожувати

Як правильно зберігати кабачки в холодильнику / Фото ua.depositphotos.com

Главред розбирався, скільки можна зберігати кабачки - на балконі, в погребі та в холодильнику.

Як зберігати кабачки в холодильнику, аби вони довше залишалися свіжими і придатними для приготування різних страв. Главред зібрав головні секрети зберігання цих овочів, а також звернув увагу, як правильно заморозити їх на зиму.

Як зберігати кабачки в холодильнику і морозилці

Досвідчені господині найчастіше заморожують кабачки у трьох видах - кубиками, кружечками і натертими на крупній тертці.

Заморожувати кружечками і кубиками рекомендують маленькі молоденькі кабачки, які слід нарізати кружечками, товщиною 2-2,5 сантиметри, а після цього за бажання розрізати їх на кубики. Далі слід розкласти овочі на тарілку, закриту харчовою плівкою і помістити до морозилки на кілька годин. Після того, як кабачки затвердіють, потрібно дістати їх із камери, розкласти по невеличких пакетиках і відправити назад на зберігання.

Як заморожувати кабачки / фото сьогодні

На тертці можна терти і великі кабачки, головне, аби в них не було великого насіння. Обов'язково перед цим зріжте з них шкірку. Натерті кабачки також слід порційно розкласти по пакетиках і відправити на зберігання до морозилки.

Заморожені кабачки, як і свіжі, містять безліч вітамінів групи В, вітаміни А, З, Н і РР, а також корисні мікроелементи: калій, кальцій, магній, натрій і фосфор.

У холодильнику кабачки і цукіні слід зберігати в паперовому або поліетиленовому пакеті, в якому обов'язково зробити отвори, щоб овочі мали можливість «дихати». Зберігати овочі потрібно в ящику внизу холодильника за температури близько +5°С.Термін зберігання – до трьох місяців.

Як зберігати кабачки / Фото РБК-Україна

Скільки зберігається кабачок при кімнатній температурі

Як це не дивно, зберегти кабачки аж до зими можна в квартирі в темному місці, наприклад під ліжком або в кладовці. Важливо пам'ятати, що овочі з тонкою шкіркою допустимо так зберігати до 3 тижнів, а з твердою – до трьох місяців.

Припустимо зберігати кабачки і на балконі в картонних коробках або ж у пластикових ящиках. Обов'язково треба забезпечити умову, щоб овочі не доторкались один до одного. Дно ящика застеліть соломою, а зверху накрийте тканиною. Такий спосіб зберігання дозволить ласувати кабачками аж до перших заморозків.

Як заморожувати кабачки / фото смачно

Як зберігати кабачки в погребі

У погребі або в підвалі кабачки рекомендують зберігати за температури повітря від 4 до 10°з і вологості близько 80%. У тому випадку, якщо в погребі буде занадто сиро, на овочах швидко з'являться гнильні бактерії. Порада - обов'язково провітрюйте приміщення якомога частіше, а також повісьте при вході до льоху градусник, аби контролювати температуру.

Читайте також:

Новини заразКонтакти