Із чого насправді виготовляють жувальну гумку: люди здивовані відповіддю

Із чого виготовляють жувальну гумку / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Як виготовляють жувальну гумку та із чого - у Мережі здивували "рецептом" гумки.

Мало хто знає із чого насправді виготовляють жувальну гумку. Відомо, що колись робили її із жувального соку дерева Sapodilla, однак із часом рецептура змінилась.

BBC Science Focus повідомляє , що зараз більшість компаній використовують речовину під назвою поліізобутилен для виробництва гумки. Це основний компонент бутилкаучуку, який часто використовують у виробництві камер. Однак не кожна компанія, яка вказує "основу жувальної гумки", використовуватиме це, але це виглядає дивно, передає Ladbible.

"Поліізобутилен змішують із пластифікаторами та харчовими матеріалами, щоб зробити гумку придатною для жування. Успіх чикла та поліізобутилену частково полягає у вузькому температурному діапазоні, в якому матеріали розм’якшуються. Таким чином, міцний матеріал, який легко формувати, стає м’яким і податливим у теплі рота", - пояснили у матеріалі.

Однак, якщо ви більше любите природний, органічний спосіб життя, то для вас існують жуйки, які із того деревного соку, який був раніше. Вчені також розглянули можливість використання кукурудзяного зеїну для виготовлення цієї важливої ​​жувальної частини жуйки.

"Не варто панікувати з цього приводу, тому що для того, щоб жувальна гумка була безпечною, її спочатку потрібно класифікувати як таку, щоб продати. Хоча це, можливо, викликало трохи занепокоєння щодо того, що насправді являє собою жувальна гумка, все ще існує давній страх її проковтнути", - додали у виданні.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти