Вистачить чайної ложки: що додати під час варіння яєць, щоб шкаралупа легко чистилася

Що додати при варінні яєць, щоб шкаралупа легко чистилася / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Існують перевірені методи, які допоможуть полегшити цей процес.

Під час варіння яєць багато хто стикається з проблемою, коли шкаралупа немов приклеюється до білка, і зняти її акуратно стає завданням не з простих.

Але існують перевірені методи, які допоможуть полегшити цей процес.

Що додати у воду, щоб шкаралупа легко чистилася?

Одним із найпростіших і найефективніших способів зробити так, щоб шкаралупа легко знімалася, є додавання у воду солі або соди. Сіль допомагає створити більш лужне середовище, яке впливає на внутрішню поверхню шкаралупи, роблячи її менш щільною, а потім легше піддається видаленню. Для цього достатньо додати в каструлю з водою кілька щіпок солі перед початком варіння яєць, пише портал На пенсії.

Альтернативою солі може стати звичайна харчова сода. Додайте у воду 1 чайну ложку соди, і це також допоможе зробити шкаралупу більш крихкою, що полегшить процес очищення яєць.

Цікаві факти про яйця

Найпоширенішими у вживанні є курячі яйця. Хоча будь-які пташині яйця можуть бути вжиті в їжу людиною. Існує практика вживання яєць деяких рептилій (наприклад, черепах).

Незважаючи на харчову цінність яєць, їх споживання може завдати шкоди здоров'ю у зв'язку з можливістю зараження сальмонелою або алергією на яєчні білки.

Білі яйця однаково корисні, як і коричневі. Колір шкаралупи - це всього лише генетична ознака, він ніяк не впливає на поживну цінність, смак або свіжість.

Найкраще місце для яєць - холодильник. За температури нижче 6°C бактерії сальмонели не розмножуються.

Яйця зберігаються довше, якщо покласти їх гострим кінцем донизу. Річ у тім, що на тупому кінці є повітряна бульбашка, в якій можуть бути бактерії, тож є ймовірність, що під час перевертання вони потраплять до яйця.

Яйця не можна зберігати з продуктами, що сильно пахнуть. Завдяки пористій шкаралупі вони легко вбирають сторонні аромати.

Холестерин, що міститься в яйцях, не є небезпечним. Лецитин, що міститься в рясній кількості в яєчному жовтку, допомагає підтримувати рівень холестерину в нормі, запобігаючи розвитку серцево-судинних захворювань.

Що зробити, щоб яйця після варіння легко чистилися?

Крім добавок у воду, існує ще один метод, який допоможе легко очистити яйця від шкаралупи. Перед варінням покладіть яйця в каструлю з холодною водою і залиште їх на 5-10 хвилин. Потім додайте сіль або соду і поставте каструлю на вогонь. Доведіть воду до кипіння, після чого зменшіть вогонь і варіть яйця ще 5 хвилин.

Як довго зберігаються овочі та фрукти в холодильнику інфографіка / Главред

Після закінчення варіння важливо відразу ж занурити яйця в холодну воду, попередньо додавши туди столову ложку білого оцту. Оцет допоможе послабити зв'язок між білком і шкаралупою, що зробить очищення яєць простішим. Залиште яйця в оцтовому розчині до повного охолодження - і ви зможете легко зняти шкаралупу, не пошкодивши білок.

Що робити, щоб шкаралупа легко знімалася?

Щоб уникнути проблем з очищенням яєць, можна також спробувати такі поради:

Вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти