Головна помилка під час користування посудомийкою: якщо її уникати, ви зекономите воду

Посуд не потрібно полоскати перед тим, як покласти у посудомийну машину/ ua.depositphotos.com

Посуд потрібно підготувати перед тим, як покласти у посудомийну машину. Та під час підготовки у багатьох виникає питання, чи потрібно полоскати посуд перед цим.

Посудомийна машина спрощує вирішення побутових завдань та економить багато часу. Але для якісного миття посуду потрібно дотримуватися низки правил. Зокрема, перед користуванням такою побутовою помічницею потрібно знати, як підготувати посуд в посудомийку.

Першочергово у багатьох виникає запитання, чи потрібно полоскати посуд перед завантаженням у посудомийну машину. І тут якраз багато хто робить основну помилку. Посуд потрібно лише очищати від великих залишків їжі, щоб елементи машинки не "забилися". Але полоскати тарілки і миски у воді не потрібно. І цього не варто робити не лише для економії води, а й через низку інших причин.

1. По-перше, ваш посуд повинен бути брудним для того, щоб миючий засіб працював ефективно. Ферменти, які є у складі таких засобів, повинні "прикріпитися" до частинок бруду, і тоді вони ефективно діятимуть. Якщо ж ваші тарілки будуть уже практично чистими, такі складові частини миючого засобу загалі не встигнуть подіяти. Вони просто змиються водою, не виконавши практично ніякої роботи.

2. По-друге, багато сучасних посудомийних машин обирають ступінь інтенсивності роботи, самостійно визначаючи рівень забрудненості посуду. Простіше кажучи, вони за рівнем забрудненості води під час миття "вирішують", чи потрібно той чи інший посуд помити сильніше.

Якщо ж ваш посуд уже буде частково очищений перед тим, як ви відправите його у посудомийну машину, ви просто "обманете" її алгоритми. Вона буде "думати", що не потрібно сильно старатися під час його миття.

3. По-третє, попереднє ополіскування посуду лише збільшує витрати води. Машина під час миття посуду розраховує, скільки на це потрібно води, і використовує її по мінімуму. Якщо ж ви перед цим кожну тарілку чи миску будете окремо ополіскувати – лише уявіть, наскільки більше води ви використаєте.

4. По-четверте, це марна трата не тільки води, а й вашого часу. Адже ніякої позитивної ролі полоскання посуду перед миттям у машинці не має.

Читайте також:

Новини заразКонтакти