Духовка буде сяяти: лайфхак з водою, який допоможе відмити весь бруд

Як відмити духовку / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Миття духовки може бути дуже простою справою, якщо знати маленьку хитрість, яка допоможе відмити її до блиску.

Духовки часто використовуються для приготування різних страв, але після цього їх завжди потрібно мити. На цей випадок є простий трюк, який може значно полегшити процес прибирання, пише Mirror.

Як відмити духовку

Використання засобів для чищення духовок може забезпечити глибоке очищення, але не вся хімія є безпечною.

Вам також може бути цікаво: Чому духовка не пропікає середину - один лайфхак врятує вашу випічку.

До того ж, можна просто поставити миску з гарячою водою всередину духовки і це допоможете очистити її за лічені хвилини. Зокрема, пара розрідить жир, бруд і кіптяву, зробивши всю важку роботу за вас і позбавить вас необхідності витрачати час на відмивання. Крім того, це дуже безпечний спосіб, якщо ви не полюбляєте використовувати різну хімію.

Як відмити духовку за допомогою води

Закінчивши готувати у духовці, увімкніть високу температуру і поставте всередину жароміцну миску або посудину з гарячою водою. Пара допоможе розрідити бруд, що значно полегшить його витирання. Щоб досягти повного ефекту, залиште посуд у духовці на 20 хвилин або годину. Після того, як духовка охолоне, витирати бруд і жир буде набагато легше.

Як відмити решітки духовки

Якщо ви хочете почистити решітки, це може бути ще складніше. Експерти OvenU, служби догляду за духовими шафами, рекомендують замочити їх у ванні з деякими простими інгредієнтами для чищення.

"Наповніть ванну гарячою мильною водою так, щоб решітки були повністю покриті. Додайте одну склянку харчової соди і півсклянки мийного засобу для посуду. Залиште ваші сталеві решітки замочуватися в мийному розчині на 6-10 годин. Після замочування протріть сталеві решітки ганчіркою з мікрофібри, змоченою теплою мильною водою", - кажуть вони.

Чи можна використовувати металеві щітки для миття решітки духовки

Експерти рекомендують уникати використання сталевих щіток при чищенні решіток, оскільки вони можуть залишити подряпини, які можуть "призвести до іржі".

"Абразивні засоби для чищення також можуть затупити нержавіючу сталь. Ретельно висушіть решітки з нержавіючої сталі після чищення, щоб не залишити плям. Наприклад, для належного очищення полиць духовки, вкритих запеченим жиром, може знадобитися поєднання харчової соди, замочування та чищення зубною щіткою. Тоді як для менш забрудненої полиці духовки може знадобитися лише тепле миття з мийним засобом для посуду", - додають вони.

Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Читайте також:

Новини заразКонтакти