Колір триматиметься набагато довше: як правильно прати джинси

Як прати джинси / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Колір джинсів можна відновити, якщо додати один «цікавий» засіб у пральну машину.

Джинси можуть легко почати виглядати зношеними та вицвілими, але є природний спосіб, який допоможе відновити їхній колір. Про це пише Express.co.uk.

Як відновити колір джинсів

Після літа джинси часто стають бляклими та зношеними, оскільки тривале перебування на сонці може призвести до вицвітання барвника.

Лінсі Кромбі, найпопулярніша британська прибиральниця, поділилася вінтажним способом, як повернути джинсам новий вигляд за допомогою натуральних кухонних інгредієнтів.

«Чи знали ви, що додавання солі до темної білизни може допомогти закріпити колір, запобігти линянню та зупинити вицвітання? Просто киньте повну чашку солі прямо в барабан перед тим, як покласти білизну в пральну машину. Різниця буде приголомшливою!», - сказала Лінсі.

За її словами, додавання солі в пральну машину допоможе молекулам барвника в джинсах ефективніше зв'язатися з тканиною, що зупинить линяння кольору. Також сіль може допомогти мінімізувати вицвітання, щоб запобігти зношуванню джинсів під час прання та загального використання.

Як правильно прати джинси з сіллю

Все, що вам потрібно зробити, це додати півсклянки солі (приблизно 120 г) у барабан пральної машини разом з джинсами та одягом темного кольору.

Не періть джинси сильними миючими засобами або відбілювачами, оскільки агресивні хімічні речовини послаблюють тканину і позбавляють її кольору.

Покладіть джинси на холодне прання, а після закінчення часу розвісьте їх сушитися в затіненому місці на вулиці або не ставте їх біля вікна, якщо ви вішаєте їх у приміщенні.

Крім того, намагайтеся уникати частого прання або нагрівання джинсів, щоб зберегти барвник на них неушкодженим.

Засіб від плям на одязі / Інфографіка: Главред

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Новини заразКонтакти