Чи можна заморозити сиру цвітну капусту: результат приємно здивує

Як правильно заморозити цвітну капусту / колаж: Главред, фото: unsplash

Як правильно заморозити цвітну капусту, щоб вона не втратила свої корисні якості - Главред зібрав корисні поради.

Як зберегти цвітну капусту у свіжому вигляді на зиму та частувати її, коли вам захочеться. Відомий кулінар Євген Клопотенко розповів про тонкощі зберігання овочів. Варто обирати головки цвітної капусти середнього або маленького розміру, адже вони молодші та матимуть кращий смак. Якщо ви купуєте капусту, то потрібно ретельно оглянути її, щоб вона була чистою, без пошкоджень та слідів цвілі.

Вам також буде цікавим матеріал: Як готувати свіжу брокколі на сковороді: секрет смачного овоча.

Чи можна зберігати цвітну капусту в морозилці

Відомий кухар Євген Клопотенко розповів, що заморожена цвітна капуста може зберігатись до року. При правильному зберіганні вона не втратить свої вітаміни і смакові якості. Можна заморозити як цілу голівку, так і розділити її на суцвіття. Також її можна заморожувати сирою, однак експерт радить попередньо її відварити на кілька хвилин. Перед тим як розпочати відварювання цвітної капусти краще розібрати її на суцвіття, адже так буде легше вимити овоч.

Скільки потрібно відварювати цвітну капусту перед заморожуванням

  1. Для початку, перед заморожуванням, варто ретельно промити капусту водою, а потім розріжте головку на невеликі суцвіття. Качан та листя можна викинути, адже вони більше не знадобляться. Щоб впевнитись в чистоті капусти, рекомендують повторно промити суцвіття.
  2. Після того як ви підготували капусту, варто набрати воду у середню каструлю та довести її до кипіння. Коли ви помістили її у киплячу воду, варто проварити капусту не більше 2 хвилин, а після того потрібно швидко перемістити її до ємності з льодяною водою на декілька хвилин.
  3. Потім варто викласти на рушник зварену капусту та ретельно просушити. Рекомендують скласти висушену капусту у зіп-пакет в 1 шар та відправити до морозильної камери. Якщо у вашій морозилці вистачає місця, то можна також викласти капусту на дощечку та помістити в морозилку на кілька годин, аби вони приморозилися. Далі складіть все в зіп-пакет та зберігайте в морозилці.

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти