Зберігатиметься до 2 місяців: як правильно заморозити хліб

Як заморозити хліб / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Можна завжди мати хліб під рукою, якщо знати, як правильно його зберігати.

Заморожування хліба – це простий, але ефективний спосіб боротьби з відходами. Однак, важливо знати, як правильно заморозити та розморозити хліб, щоб він зберіг свою хрустку скоринку та смак. Про це пише sante+.

Коли потрібно заморожувати хліб

«Хліб можна заморозити без проблем, але обов'язково дайте йому повністю охолонути, якщо він щойно вийшов з печі», - радить шеф-кухар Вінсент Арнольд.

Він зауважив, що «заморожування черствого хліба не врятує його. Він все одно буде трохи сухуватим, коли вийде з печі». Тому краще заздалегідь подумати і заморозити якомога швидше хліб, який ви не збираєтеся їсти відразу.

Який хліб заморожується найкраще

Шеф-кухар додає, що не всі хліби однаково реагують на заморожування.

«Хліб на заквасці або з борошна, солі та води дуже добре витримує заморожування», - пояснює він.

З іншого боку, здобні хліби, які містять яйця або молочні продукти, після заморожування псуються.

Як правильно заморозити хліб

Якщо ви робите хліб власноруч, знайте, що перед заморожуванням його потрібно повністю охолодити, щоб він не став вологим і не запліснявів. Щоб зберегти хліб свіжим, потрібно загорнути його двічі: спочатку в поліетиленову плівку, а потім в алюмінієву фольгу.

Перед тим, як покласти хліб у морозильну камеру, не забудьте видалити якомога більше повітря з пакета.

«Повітря - ворог замороженого хліба. Чим менше повітря, тим краще для збереження. І ще: просто зберігайте хліб у поліетиленовому пакеті, який постачає пекарня, немає потреби додавати ще один контейнер», - пояснює Вінсент Арнольд.

Як розморозити хліб

Якщо у вас є час, просто залиште хліб при кімнатній температурі. Покладіть скибочки на тарілку і накрийте їх тканиною, щоб запобігти висиханню. Вже за годину хліб буде готовий до вживання.

Також заморожений хліб можна покласти в духовку. Розігрійте її до 160-180°C та покладіть на 20 хвилин для маленьких батонів і 40 хвилин для великих. Для нарізаного хліба достатньо п'яти хвилин.

Як довго зберігається хліб у морозильній камері

Загалом, хліб добре зберігається в морозильній камері протягом 2 місяців. Але все залежить від його вологості, свіжості перед заморожуванням і від того, скільки разів ви відкривали морозильну камеру.

Як розпізнати зіпсований хліб

Вінсент Арнольд говорить, що якщо хліб набуває запаху інших продуктів у морозильній камері або стає крихким при розморожуванні - ймовірно, він прострочений. У такому випадку його краще викинути.

Santé+ Magazine

Santé + Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже більше десяти років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але згодом вийшов у цифровій версії.

Читайте також:

Новини заразКонтакти